Bar Burger Café öppnade sina dörrar under sommaren 2014 i Kungsträdgården i Stockholm, och utlovade självsäkert att de serverade stans bästa burgare. När vi recenserade dem under hösten samma år var vi inte alls imponerade, och burgarna kändes snarare dyra och själlösa. Men nu har det gått sju år, och under den tiden har de både uppdaterat sin meny och öppnat en restaurang i Westfield Mall of Scandinavia.
De erbjuder numera elva ganska normala burgare, som är prissatta mellan 109 och 145 kronor för en 160-grams köttpuck. Vi beställde deras cheeseburgare med cheddarost, sallad, lök, tomat, pickles och majonnäs. Burgaren serverades relativt snabbt på vårt bord, och vi fick en känsla av déjà vu när vi tittade på burgaren. Precis som under vårt första besök så var burgarens utseende allt annat än inspirerande.
Burgaren kändes faktiskt helt okej i handen, och vi blev positivt överraskade av köttet som hade fått en fin kryddning och hade en angenäm smak. Men stekytan lämnade dock tyvärr mycket att önska, och köttets konsistens kändes även kompakt. Resten av ingredienserna kan enklast beskrivas som trötta. Brödet var tråkigt och hade knappt rostats, vilket faktiskt känns som ett direkt tjänstefel för en burgare i dessa tider. Pommes fritesen, som kostade 32 kronor efter lunchen, kändes däremot rejäla och av hög kvalitet.
Bar Burger Café må ha gjort en hel del uppdateringar sedan vårt förra besök, men tyvärr har dessa inte varit tillräckliga för att de ska kännas relevanta. Här finns inte mycket mer att hämta än den härliga omgivningen. En god burgare kan du äta någon annanstans.
In English
Bar Burger Café first opened back in the summer of 2014 in Kungsträdgården in central Stockholm, proudly claiming that they served the best burger in town. But when we reviewed them during the autumn of that year we weren’t impressed at all, and the burgers were expensive and soul-less. Now 7 years have passed, and during that time they’ve both updated their menu and opened another restaurant in Mall of Scandinavia Westfield.
They now offer 11 pretty unassuming burgers, costing between 109 and 145 SEK (13-17 USD) for a 160-gram patty. We ordered their Cheeseburger with cheddar, lettuce, tomato, onions, pickles and mayo. They served it pretty quickly, and we had a déjà vu feeling when we laid eyes on it, because this burger felt just as uninspiring as during our first visit.
The hamburger itself felt pretty nice in our hand, and we were pleasantly surprised by the beef, which tasted alright and had been properly seasoned. However, the crust left a lot to be desired, and the patty itself was quite compact. The rest of the ingredients felt tired and bland, and the dry bun had hardly been toasted – an almost unforgivable mistake today. The French fries cost 32 SEK (4 USD) outside lunch hours, and were of high quality with a nice heft to them.
Bar Burger Café may have made a few changes over the years, but these haven’t been enough for them to feel relevant. There’s not much to recommend here apart from the lovely location. You’ll have to go somewhere else for a good burger.