BOO Burgers & Barbecue öppnade sin första restaurang på Drottninggatan i centrala Stockholm under juli 2021, och bakom franchisekonceptet hittar vi matföretaget IEAT. I den lilla lokalen serveras det sex stycken smashburgare, som även går att få i vegetariskt utförande, samt flera olika barbecuerätter. Vi gjorde vårt besök under middagstid, och beställde en dubbel Cheese BOO med två senapsstekta köttpuckar à 100 gram, cheddarost, silverlök, majonnäs och dillpickles för 119 kronor, samt pommes frites för 25 kronor. Den trevliga personalen serverade burgaren i en tätt åtsittande pappersficka, och den såg riktigt inbjudande ut vid första ögonkastet.
Burgaren kändes väldigt bra i handen, och ration mellan de olika ingredienser såg nästintill perfekt ut. Brödet var fint rostat, men kändes tyvärr lite torrt och aningen kompakt när vi tog vår första tugga. Köttet var däremot väldigt trevligt med en fin stekyta, samt gott om smak från den givmilda kryddningen och senapsstekningen. Vi gillade även deras dillpickles som hade en välbehövlig syrlighet som skar genom det tjocka lagret med ost, men vi önskade att de hade haft lite mer tryck i sig för balansera smakerna ännu bättre. De fyra ganska tjocka ostskivorna borde ha smälts lite mer, och det var faktiskt på gränsen till att bli lite för mycket av det goda. Den tunt skurna silverlöken var dessutom lite kall vilket påverkade helhetsupplevelsen. Pommes fritesen var helt okej; lagom krispiga och med en tydlig potatissmak.
BOO Burgers & Barbecue är ett spännande och genomarbetat franchisekoncept med stor potential. Vi skulle inte bli förvånade om de blir en fullpoängare i framtiden om de fokuserar lite mer på detaljerna.
In English
BOO Burgers & Barbecue opened their first restaurant on Drottninggatan in central Stockholm in July 2021, headed by IEAT as a new franchise concept. In the small restaurant area they serve six different smash burgers, which can all be ordered as vegetarian options, plus several BBQ dishes. We visited them during their dinner service and ordered a double Cheese BOO with two mustard-fried 100-gram patties, cheddar, white onions, mayo and dill pickles for 119 SEK (14 USD) plus french fries for 25 SEK (3 USD). The friendly staff served the burger in a snug paper pocket, and it looked really promising.
The burger felt great in our hand, and the ratio between the different ingredients were practically perfect. The bun had been toasted nicely, but it was a bit dry and compact when we took our first bite. The beef patty was really good though, with a great crust and loads of flavour from the generous seasoning and mustard. We also liked their dill pickled that added some much-needed acidity that cut through the thick layer of cheese, but they should have been sharper in order to balance out the flavours better. They should also have melted the four rather thick slices of cheddar a bit more, as it became a bit of a chore to chew through it. The thinly sliced white onions was a bit cold as well. The french fries were alright; just crisp enough and with a distinct potato flavour.
BOO Burgers & Barbecue is an exciting and thought-through franchise concept that holds a lot of potential. We wouldn’t be surprised if they can reach a five-star rating if they focus a bit more on the details in the future.