Bores har genomgått en resa sedan de öppnade i Vallentuna 2017. De gick från att vilja modernisera gatuköksburgaren till att öppna franchiseenheter med storslagna framtidsplaner. Efter de senaste årens ekonomiska utmaningar har de numera bara en restaurang kvar i Arninge norr om Stockholm. Vi besökte den trevliga lokalen och beställde två olika burgarmenyer. Det blev en Baronen med senapsstekt kött, ost, sallad, gul lök, saltgurka och färskostkräm för 159 kronor och The Bacon med BBQ-stekt kött, ost, bacon, syrad lök och originaldressing för 164 kronor. Pommes frites och läsk ingick i priset, men det kostade ytterligare 50 kronor att uppgradera till dubbla 120-gramsköttpuckar vilket var lite dyrt. Vi beställde även två olika dippsåser för 15 kronor styck.
Det tog inte lång tid förrän våra burgare var klara, och vi imponerades av det snyggt stekta köttet, som hade en rejäl stekyta. Det var saftigt, men hade smakat ännu bättre med mer salt. Brödet gjorde inte mycket väsen av sig, men borde ha rostats lite mer för bättre textur. The Bacon var vår favorit av de två burgarna, med en behaglig ton av BBQ-sås som inte tog över. Baconet var dessutom krispigt stekt och grönsakerna var vältempererade. Vi gillade köttet i Baronen, men vi uppskattade inte hur färskostkrämen dämpade alla andra smaker och la sig som ett lock över hela burgaren. Den gjorde att burgaren påminde mer om än macka än något annat. Det som imponerade mest annars i Baronen var picklesens krispiga textur och dillfyllda smak, som passade bra med de andra ingredienserna. Pommes fritesen var välfriterade, och de två dipparna var smakrika och definitivt värda sitt pris.
Bores är tillbaka – redo för revansch. Vi hoppas att de fortsätter att tajta till menyn nu när de bara har en enhet kvar, för detta är helt värt att kolla in i Arninge.
In English
Bores have undergone a journey since they opened in Vallentuna in 2017. They went from wanting to modernise the grill kiosk burger to opening franchise units with grand plans for the future. After the financial challenges of recent years, they now a single restaurant left in Arninge, in the north of Stockholm. We visited their pleasant restaurant and ordered two burger menus; a Baronen with mustard-fried patties, cheese, lettuce, yellow onions, pickles and cream cheese for 159 SEK (15 USD) and a The Bacon with BBQ-fried patties, cheese, bacon, pickled onions and original sauce for 164 SEK (15.5 USD). French fries and a soft drink was included in the price, but it cost an additional 50 SEK (5 USD) to add another 120-gram beef patty, which was a bit expensive. We also ordered two different dipping sauces for 15 SEK (1.5 USD) each.
It didn’t take long for our burgers to arrive, and we were impressed by the nicely cooked beef patties, which had a great crust. They were juicy, but would have tasted even better with more salt. The bread didn’t do much of a fuss, but should have been toasted a little more for better texture. The Bacon was our favourite of the two, with a pleasant hint of BBQ sauce that wasn’t overpowering. The bacon was also crispy and the crispy vegetables were nice. Baronen was more of a mixed bag, as we didn’t appreciate the way the cream cheese muted all the other flavours and lay like a lid over the whole burger. It made the burger more like a sandwich than anything else. But we enjoyed the crispy texture and dill-filled flavour of the pickles, which went well with the other ingredients. The fries were well-cooked, and the two dips were flavourful and definitely worth their price.
Bores have returned, and are definitely worth a visit in Arninge. Fingers crossed that they keep tightening their menu now that they’re down to one unit and don’t let up.