Bricks Burgers & Steaks är en ny minikedja som har öppnat i Kungshallen i centrala Stockholm och i Sickla köpkvarter. Deras meny består av tio burgare som är prissatta från 99 kronor under lunchen och 119 kronor under middagstid, inklusive dryck och pommes frites. Vi beställde deras Bacon Cheese-burgare för 105 kronor, och utöver bacon och ost så innehöll den barbecuesås, strimlad sallad, lök och majonnäs.
Burgaren serverades visserligen prydligt på ett fat, men vi stördes direkt av ratio-problemen mellan ingredienserna och att de hade pressat en pinne genom hela burgaren. Brödet såg ganska tillplattat ut först, men det kändes faktiskt bra i handen efter vi hade avlägsnat den överflödiga pinnen. Den smashade köttpucken hade en okej smak och kryddning, och stekytan var inte fy skam, men den försvann i skymundan av den söta och smakrika barbecuesåsen som dominerade hela smakpaletten. Baconet bidrog åtminstone med en välbehövlig sälta, och både den strimlade löken och salladen var fräsch och gav en välkomnande krispighet. Men det fanns tyvärr alldeles för mycket sallad, och burgarens proportioner blev därför lite skeva. Detta resulterade i att hamburgaren blev ganska svåräten och ingredienserna hade svårt att hålla sig på plats. Salladen var dessutom kall, vilket sänkte temperaturen på hela burgaren och störde den viktiga helhetsupplevelsen. Pommes fritesen var rejäla och gav en känsla av att vara av hög kvalitet, men de smakade tyvärr för mycket olja och var dessutom överfriterade.
Bricks Burgers & Steak har många detaljer att arbeta vidare på, men vi ser faktiskt potential om de lyckas höja kvaliteten samtidigt som de behåller den sina konkurrenskraftiga priser.
In English
Bricks Burgers & Steaks is a new mini-chain that has opened in Stockholm (in Kungshallen in the city centre and in Sickla Köpkvarter). Their menu includes 10 burgers, costing from 99 SEK (11 USD) during lunch hours and 119 SEK (13.5 USD) during dinner service. The price includes both french fries and a soft drink. We ordered their Bacon Cheese Burger for 105 SEK (11.5 USD), and in addition to the bacon and cheese it also contained steak sauce, shredded lettuce, onions and mayo..
The burger came neatly served on a tray, but our eyes were immediately drawn to the uneven ingredient ratios and that they’d shoved a wooden skewer through the burger. The bun looked a bit flattened, but if felt quite nice in our hand after we’d removed the skewer. The smashed patty tasted alright and was nicely seasoned, and it had a decent crust to it, but the flavours were overpowered by the intensely sweet steak sauce that took over all flavours. At least the bacon added some saltiness, and both the onions and lettuce were fresh and crispy. However, there was too much lettuce, making the ingredients move around and the burger difficult to eat. And since it was cold as well, the burger’s temperature dropped and made our meal less enjoyable. The thickly cut french fries looked decent enough, but tasted too much of oil and had been overcooked.
Bricks Burgers & Steak need to work on a lot of their details, but despite this we do see a lot of potential as long as they raise the quality without messing with the attractive price-point.