Buffalo Bill Burgers & Steaks har stängt sin verksamhet.
När vi testade Buffalo Bill Burgers & Steaks för första gången under 2019 så blev vi positivt överraskade av den höga kvaliteten. Den anspråkslösa restaurangen i Solberga, ett område inklämt mellan de två Stockholmsförorterna Älvsjö och Hägersten, lyckades pricka rätt med riktigt saftigt kött som hade en rejäl stekyta, och vi belönade dem med vårt näst högsta betyg. Men trenden verkar inte ha pekat uppåt de senaste två åren, och nu när menyn verkar bestå av lika delar burgare som thaimat så var det dags för ett återbesök.
Även denna gång beställde vi in en Burnout, med pepperjack-ost, sallad, tomat, lök och srirachamajonnäs. Den kostade 110 kronor på lunchen, inklusive dryck, pommes frites och en coleslaw. Under kvällarna ligger priset på 130 kronor, fast då utan dryck. Burgaren var ungefär lika halvslarvigt komponerad som förra gången, och var även denna gång perforerad med en pinne. Som tur var så var det fina brödet välrostat på insidan, och det saftiga köttet hade föredömlig stekyta och sälta. Den rinniga srirarchamajonnäsen gjorde dock hela burgaren otroligt slabbig, och såsen var dessutom alldeles för stark och dominerade smakbilden. Grönsakerna var dessutom kalla, och löken var alldeles för tjock. I slutändan var burgaren ganska svåräten, och trots att vi gillade köttet och brödet så kändes resten ganska svajigt. Vi gillade smaken på pommes fritesen, men den var överfriterad och bitvis hård.
Vi hade hoppats på att se markanta förbättringar jämfört med sist, men i stället fick vi en aningen sämre burgare. Den var fortfarande god, men gnistan vi skymtade 2019 fanns inte riktigt där. De serverar fortfarande Solbergas bästa burgare, men det blir svårt att motivera en omväg till Buffalo Bill numera om du inte redan befinner dig i närheten.
In English
When we first tested Buffalo Bill Burgers & Steaks back in 2019 we were pleasantly surprised by their high quality. The unassuming restaurant in Solberga, located between the Stockholm suburbs of Älvsjö and Hägersten, served juicy burgers with an excellent crust and we awarded them our second best grade. But things seem to have changed a bit over the years, and now that they’ve replaced half of their menu with Thai food dishes we felt that it was time for another visit.
We ordered yet another Burnout burger, with pepper-jack cheese, lettuce, tomato, onion and sriracha mayo. It cost 110 SEK (13 USD) during their lunch hours, including a soft drink, French fries and a coleslaw. In the evening it costs 130 SEK (16 USD) without a drink. The burger was about as hastily built as last time, and they still insisted on running a skewer through the burger. Thankfully the bun was properly toasted on the inside, and the juicy patty was excellently seasoned with a really prominent crust. However, the sriracha mayo made the entire burger super messy, and the sauce itself was far too runny and spicy, and it overpowered all other flavours. The vegetables were cold as well, and the onions were cut too thick. At the end of the day we struggled eating our burger, and despite the high quality of the beef and the bun we weren’t too impressed by the rest. The French fries tasted nice, but were overcooked and too hard.
We had really hoped to see some major improvements after our last visit, but instead we were treated to a slightly worse burger than last time. It still tasted good, but the spark we saw back in 2019 wasn’t really there any more. They still serve the best burger in Solberga, but we can’t really recommend that you make a detour to visit them unless you’re nearby.