Burger on the Corner, eller bara BOC, öppnade i början av 2022 i Skarpnäck i södra Stockholm. Som förortens första renodlade burgarhak har de fått väldigt mycket positiv uppmärksamhet, och vi kände av en viss förväntan när vi klev in i den rymliga och spartanskt inredda lokalen. Vi beställde en dubbel Cheesy Bee för 120 kronor, inklusive pommes frites. Den innehöll två köttpuckar samt cheddar, pickles, lök, senap och ketchup.
Vårt första intryck var lite kluvet, för burgaren såg inte jättespännande ut med en ganska ojämn ratio mellan kött och bröd. Köttet hade smashats ut så pass mycket att det stack ut utanför brödet, och den lilla ostskivan i mitten av köttet nådde inte ut till kanterna. Köttet var ganska saftigt, men hade mått bra av lite rejälare stekyta och kryddning med salt och peppar. Brödet höll ihop väl och var helt klart godkänt, men det var lite sött vilket gav en ganska spretig smakbild med tanke på att deras pickles var väldigt salta. Pommes fritesen som ingick var goda; lagom friterade och fint saltade. Vi testade även deras milkshake Salty Sun med salt karamell för 59 kronor. Den var god men kunde ha varit lite tjockare, och kostade lite mer än den smakade.
Burger on the Corner har haft en relativt god start och vi förstår varför de redan har blivit populära i Skarpnäck. Men vi hoppas att de fortsätter att finslipa på sitt koncept så att de kan lämna småmissarna bakom sig. I nuläget är de kanske inte värda någon längre omväg, men de är definitivt värda ett besök om du bor i närområdet.
In English
Burger on the Corner (or just BOC) opened in the beginning of 2022 in Skarpnäck, a suburb in the south of Stockholm. As the first craft burger joint in the area, they’ve received a lot of positive attention, and our expectations were quite high when we entered their airy and sparsely decorated restaurant. We ordered a double Cheesy Bee burger for 120 SEK (12.5 USD), including french fries. Apart from two beef patties, it also contained cheddar, pickles, onions, ketchup and mustard.
Our first impressions were a bit muddled, as the burger didn’t look super exciting with an uneven patty to bun ratio. The beef patties had been smashed so much that they stuck out on all sides of the bun, and the small cheese square in the middle didn’t cover much. Still, the beef patties were quite juicy, but we would have liked a better crust and more seasoning with salt and pepper. The bun held together well and was definitely alright, but it was a bit sweet which contrasted with the salty pickle, giving the meal an incoherent feel to it. The included french fries tasted good and were cooked and seasoned just right. We also ordered a Salty Sun milkshake with salted caramel for 59 SEK (6 USD). It tasted nice but could have been a bit thicker, making it cost a bit more than it was worth.
Burger on the Corner is off to a relatively good start, and we do understand why they’ve become popular in Skarpnäck. But we really do hope that they work on the details so that they can iron out the mistakes we noticed. At the moment they may not be worth any longer detours, but they’re still worth a visit if you live in the area.