Hamburgarstugan har stängt sin verksamhet.
Hamburgarstugan öppnade sin första restaurang i Täby redan 2014, och har sedan dess expanderat till fyra restauranger runt om Stockholm. Vi var inte särskilt nöjda när vi recenserade dem 2015, men det kändes ändå som att det var hög tid att göra ett återbesök för att se hur deras burgare håller idag. Vi besökte deras restaurang vid S:t Eriksplan i centrala Stockholm och slogs snabbt av hur nedgången lokalen var. Menyn var åtminstone generöst prissatt med 13 olika burgare som kostade mellan 69 och 154 kronor beroende på storlek och innehåll. Vi beställde in flera burgare, bland annat en Smash Cheese Mini med dubbel ost, majonnäs, picklad lök, sallad och tomat för 85 kronor.
Burgaren såg helt okej ut den serverades, men när vi greppade tag i den kände vi direkt att brödet var hårt och tungt. Den hade även en bränd kant runt undersidan av locket. Köttet lämnade ännu mer att önska; stora delar av den grå och torra köttpucken var bränd, och texturen kändes var tuggig och seg. Tomaten var dessutom kylskåpskall, och det fanns väldigt lite positivt att säga om hamburgaren.
Som ni förstår kan vi tyvärr inte rekommendera Hamburgarstugan alls i dagsläget. Det känns som deras passion har försvunnit med tiden, vilket gör att deras slogan ”Våra burgare innehåller spår av kärlek” nästan känns provocerande. Vi hoppas de hittar tillbaka till sin kärlek för burgare, för detta håller helt ärligt talat inte i dagens burgarscen.
In English
Hamburgarstugan first opened in Täby back in 2014, and have since then expanded to four restaurants around Stockholm. We weren’t very happy with the burgers we ate when we reviewed them in 2015, but it felt like the time was right to try them again to see if they’d improved. We visited their S:t Eriksplan restaurant in central Stockholm and the first thing we noticed was how run-down everything was. But the menu was at least reasonably priced, with the 13 burgers costing between 65 and 154 SEK (8-18 USD) depending on the size and ingredients. We ordered several burgers, including a Smash Cheese Mini with double cheese, mayo, pickled onions, lettuce and tomato for 85 SEK (10 USD).
The burger itself looked quite alright, but we could immediately feel how dry and heavy the bun was. The bun was also burnt around all the edges on the inside. The patty was even less impressive, and large parts of the grey and dry beef was burnt, with a chewy texture. The tomato was served cold as well, and we struggled to find anything good to say about our meal.
As you can see, we really can’t recommend Hamburgarstugan at all. It feels like their passion for burgers has dwindled even further, and their slogan ”Our burgers include traces of love” feels a bit like a slap in the face. We hope that they reignite their love for hamburgers, because they really won’t be able to keep up with today’s burger scene if they stay in this shape.