Happie Hands vid Gullmarsplan i Stockholm öppnade våren 2022, och utöver de två våningarna så har de även en uteservering på sommaren. Under vårt senaste besök på lunchen beställde vi deras cheeseburgare Somerset och baconburgaren New York från deras ordinarie meny, samt en kreativ veckans burgare. De kostade mellan 158 och 178 kronor styck, som dubbelburgare med 200 gram kött, och då ingick även pommes frites, läsk och kaffe. Kvällspriserna är något högre.
Våra hamburgare såg maffiga ut när de serverades, med dubbla köttpuckar som hängde ut över kanterna och en hög krona på briochebrödet. Själva brödet var stekt på insidan och lite krispigt, och köttet hade en fluffig textur och en snygg stekyta. Veckoburgaren och cheeseburgaren valde vi att få med senapsstekt kött, och det var verkligen uppskattat då köttet var lite för försiktigt kryddade annars. Vår Somerset med trippel cheddar, silverlök, pickles, ketchup och majonnäs var väldigt generös i smakerna, och här kom verkligen senapsstekningen till sin rätt. Picklesen hade en balanserad syra, sötma och sälta, och löken bidrog med ett trevligt krisp. Men lite mer ost hade inte skadat. New York med bacon, lagrad rökt cheddar, picklad rödlök, krispsallad och chipotlemajonnäs lät på pappret väldigt smakrik, men det var den minst intressanta burgaren av de tre vi provade. Då var specialburgaren mycket mer intressant, med en intressant balsamicokaramelliserad lök och en smakrik majonnäs med rostad vitlök som stack ut på helt rätt sätt. De tunna pommes fritesen var lite hårt friterade. De smakade fortfarande väldigt gott, men saknade lite krämighet.
Happie Hands har utökat menyn och utvecklat burgarna sedan vårt senaste besök, och även om vi lämnade dem med något blandade intryck så var det mycket här som de gjorde bra. Nästa gång du är vid Gullmarsplan och är hungrig så är de helt klart värda ett besök.
In English
Happie Hands by Gullmarsplan in Stockholm opened in the spring of 2022, and in addition to its two floors, they also have an outdoor seating area in the summer. During our last lunchtime visit, we ordered their Somerset cheeseburger and the New York bacon burger from their regular menu, as well as a creative burger of the week. They cost between 158 and 178 SEK (14.5–16.5 USD) each as double burgers with 200 grams of beef, including fries, a soft drink and coffee. Evening prices are slightly higher.
Our burgers looked huge when they arrived, with the double beef patties hanging over the edges and a high crown on the brioche bun. The bun itself was fried on the inside and slightly crispy, and the patties had a fluffy texture and a nice crust. We chose to have the weekly burger and cheeseburger with mustard fried patties, and this was a great choice as the beef was a little too gently seasoned otherwise. Our Somerset with triple cheddar, white onions, pickles, kethup and mayo was very generous flavour-wise, and the mustard really came into its own here. The pickles had a balanced acidity, sweetness and saltiness, and the onions added a nice crunch. But a little more cheese wouldn’t have hurt. The New York with bacon, aged smoked cheddar, pickled red onion, crisp lettuce and chipotle mayo sounded very tasty on paper, but it was the least interesting burger of the three we tried. The weekly special was much more interesting, with an intriguing balsamic caramelised onions and a tasty roasted garlic mayo that stood out in just the right way. The thin fries were a bit overcooked. They were still tasty, but lacked a little creaminess.
Happie Hands have expanded their menu and developed their burgers since our last visit, and even though we left with somewhat mixed impressions, there was a lot here that they did well. The next time you’re hungry in Gullmarsplan, they’re definitely worth a visit.