När vi först recenserade Jack’s Burger under våren 2021 hade de precis öppnat sin första restaurang i Stockholm, men numera har de närmare 10 restauranger runt om i Sverige. Denna gång testade vi deras restaurang i Sundbyberg för att se hur de har utvecklats, och under vårt lunchbesök möttes vi av en nästan fullsatt lokal. Menyn rymde sex olika köttburgare samt olika vegetariska och veganska alternativ. Denna gång beställde vi en Original Cheese med cheddar, silverlök, tomat, sallad och burgarsås för 119 kronor, samt en Jalapeño Burger med pepperjack-ost, jalapeños, silverlök, sallad och chilimajonnäs för 125 kronor. Båda burgarna innehöll 200 gram kött, och på lunchen ingick även pommes frites, läsk och kaffe i priset.
Vår Original Cheese såg smått galen ut vid servering, med enorma mängder sallad och i princip osmält ost. Briochebrödet var dessutom kallt på båda våra burgare, och bottenbröden var dessutom märkbart uppblötta. Köttet var det bästa med måltiden, och hade både en tydlig crust och en välbalanserad kryddning, men precis som vid vårt förra besök så var stekytan mer knaprig än krispig. Vår Original Cheese smakade överlag inte så mycket, delvis på grund av att de kylskåpskalla grönsakerna stod för ungefär hälften av måltiden. Vår Jalapeño Burger var både snyggare och mer välkomponerad, med en tydlig men trevlig hetta och rejält tryck i smakerna. Pommes fritesen var helt klart godkända – välfriterade och ganska smakrika.
Vi hade trott och hoppats på att mötas förbättringar efter Jack Burgers ganska kraftfulla expansion under de senaste åren, men allting var tyvärr lite sämre än vi mindes det. Med tanke på att de fortfarande har planer på att växa ytterligare hoppas vi att de snart lägger tid på att lyfta kvaliteten på sina befintliga restauranger, för annars ser inte deras framtid särskilt ljus ut.
In English
When we first reviewed Jack’s Burger in the spring of 2021, they had just opened their first restaurant in Stockholm. Now they have nearly 10 restaurants around Sweden, and this time we tested their restaurant in Sundbyberg to see how they have evolved. During our lunch visit we were met with an almost full restaurant. The menu featured six different meat burgers as well as various vegetarian and vegan options. This time we ordered an Original Cheese with cheddar, white onions, tomato, lettuce and burger sauce for 119 SEK (11.5 USD), and a Jalapeño Burger with pepper jack cheese, jalapeños, white onions, lettuce and chili mayonnaise for 125 SEK (12 USD). Both burgers contained 200 grams of meat, and the lunch also included fries, soda and coffee.
Our Original Cheese looked a bit crazy when it arrived, with huge amounts of lettuce and basically unmelted cheese. The brioche bun was also cold on both of our burgers, and the heels were noticeably soggy. The meat was the best part of the meal, well-seasoned with a nice crust, but just like last time it was more crunchy than crispy. Our Original Cheese didn’t taste much at all, partly because the refrigerator-cold vegetables accounted for about half of the meal. Our Jalapeño Burger was both tastier and more well-composed, with a distinct but pleasant heat and solid flavour punch. The fries were decent – well fried with a nice flavour to them.
We had hoped to see some improvements from Jack Burger’s after their hectic expansion in recent years, but we’re afraid that everything was slightly worse than we remembered it. Given that they plan to grow even more, we’re crossing our fingers that they regroup and start raising the quality of their existing restaurants, because otherwise their future is looking pretty grim.