Vi blev såklart lite förbryllade när vi först hörde talas om Kebab Dudes i Jakobsbergs Centrum i norra Stockholm, men när vi dessutom fick reda på att de serverade smashburgare så väcktes såklart vårt intresse. Tidigare har de haft ganska många burgare, men nu var urvalet nedskalat till två olika så vi beställde en dubbel Cheese Burger med cheddar, finhackad stekt lök, pickles, senap och ketchup samt en dubbel Tryffel med tryffelost, lökringar, karamelliserad lök och en tryffelmajonnäs. Burgarna kostade 115 kronor vardera för en enkelburgare med pommes frites, plus 25 kronor extra för den andra 90-gramsköttpucken.
Burgarna såg riktigt fina ut när de anlände, och köttpuckarna hade en frasigt krispig stekyta. Brödet hade värmts på fint på insidan, men kanske något för mycket ovantill, och första tuggan bjöd på rejäla smaker. Tryffelburgaren var såklart otroligt umamität, med gott om djupa toner för tryffelälskaren. Den var maffig i smaken utan att ta över för mycket och vi fick ett trevligt krisp från stekytan och lökringarna – även om vi gärna hade sett lite mer balans i smakerna. Cheeseburgaren var mycket snyggare avvägd, med rena och enkla smaker som satt fint. Texturerna hade kanske passat ännu bättre med rå lök i stället för stekt lök, men det var goda smaker som samspelade fint. Köttet på cheeseburgaren var ganska hårt saltat, men den söta ketchupen vägde åtminstone upp detta. Pommes fritesen var helt klart godkända och det var trevligt att de ingick i menyn. Vi testade även en Kebab med bröd för 129 kronor, och även om vi inte är några kebabkonässörer så var den väldigt god och mättande.
Vi blev väldigt positivt överraskade av Kebab Dudes, som visade att de faktiskt är bra på både burgare och kebab, och vi kommer gärna tillbaka för att testa båda rätterna igen.
In English
We were of course a bit puzzled when we first heard about Kebab Dudes in Jakobsbergs Centrum in northern Stockholm, but when we found out that they also served smash burgers, our interest was piqued. They used to have several burgers, but now only offered two, so we ordered a double Cheese Burger with cheddar, finely chopped fried onions, pickles, ketchup and mustard, and a double Truffle with truffle cheese, onion rings, caramelised onions and a truffle mayo. The burgers cost 115 SEK (10.5 USD) each for a single burger with fries, plus 25 SEK (2 USD) extra for the second 90-gram beef patty.
Our burgers looked really nice when they arrived, and the patties had lacey edges and a crispy crust. The buns had been heated nicely on the inside, albeit a bit too much on top of the crown, and the first bite offered great flavours. The truffle burger was of course incredibly rich, with plenty of umami notes. It was truffle heavy without taking over too much and we got a nice crunch from the crust and onion rings – although we would have liked to see a little better balanced flavours. The cheeseburger was much more well-rounded, with clean and simple flavours. The textures might have been even better with raw onions instead of fried onions, but they still worked great. The cheeseburger’s patties were quite heavily salted, but the sweet ketchup compensated for this a bit. The fries were perfectly fine and it was nice that they were included in the menu. We also ordered a kebab for 129 SEK (12 USD), and even though we aren’t kebab connoisseurs it was still both tasty and filling.
We were very pleasantly surprised by Kebab Dudes, who showed that they are good at both burgers and kebabs, and we’ll gladly return to try both dishes again.