När vi testade Kepsgrillen för första gången i början av 2016 så var de i princip det enda stället i närheten av Globen som serverade en godkänd hamburgare. Då ansåg vi att deras högrevsburgare var överraskande god i all sin enkelhet, och gav dem tre av fem i betyg. Men på senare tid har det dykt upp allt fler konkurrenter i närområdet, och det var med andra ord dags att testa dem igen.
Menyn på Kepsgrillen var ungefär likadan som tidigare, och vi beställde deras Högrevsburgare med 150 gram kött, ost, tomat, rödlök och dressing för 99 kronor, inklusive läsk och pommes frites. Den serverades i ett briochebröd, och såg tyvärr inte alls särskilt rolig ut. Köttpucken hade smashats lite för hårt, och var betydligt bredare än brödet den hade placerats i. Den hade en ganska rejäl stekyta, men var ändå rätt mjuk. Köttet var åtminstone välkryddat och smakade trots allt ganska gott. Övriga ingredienser var av klassiskt gatuköksstuk, med en vit ostskiva som såg oroväckande plastig ut. Pommes fritesen var även de en klassisk gatuköksvariant, med typiskt tråkig smak.
Det har hänt en hel del på Stockholms burgarscen de senaste fem åren, och även om Keps Grillen har försökt hålla sig uppdaterade så har de ändå tappat i kvalitet. Konkurrenter som Slakthusgrillen ligger bara ett par hundra meter bort, så den främsta anledningen till ett besök här är om du har väldigt bråttom, med tanke på att de ligger precis intill tunnelbanestationen.
In English
When we first ate at Kepsgrillen back in the beginning of 2016, they served the only decent burger near Globen in Stockholm. Back then we found their simple chuck burger to be surprisingly good, and we gave them a three out of five grade. But nowadays they have a lot of competition nearby, so it was time for us to try them again.
Kepsgrillen’s menu looked about the same as back then, and we ordered their Högrevsburgare with a 150-gram chuck patty, cheese, tomato, red onions and a burger sauce for 99 SEK, including french fries and a soft drink. It came served in a brioche bun, and didn’t look very appetizing at all. The patty had been smashed too hard, and was much wider than the burger bun. It had an alright crust, but was still pretty soft. Thankfully the beef was well-seasoned and tasted quite nice. But the other ingredients were of the classic grill kiosk fare, especially the eerily white slice of cheese, and didn’t impress us. The French fries were equally uninspiring and cardboardy.
A lot has happened in Stockholm’s burger scene over the years, and even though they have tried to keep up they’ve still fallen behind. Competitors like Slakthusgrillen just a few hundred meters away serve a much better burger, so the main reason to pay Keps Grillen would probably be if you’re in a real hurry, since they’re located just by the subway entrance.