Korv-Ingvars

Både anrikt och modernt

1 4 5
Skriven av
Foto: Dubbel Ingvars Cheese från Korv-Ingvars.

Korv-Ingvars är anrikt som få. Redan 1948 öppnade Korv-Ingvar sin korvkiosk i centrala Solna strax norr om Stockholm, och idag är kiosken större och placerad precis utanför tunnelbaneuppgången. Och mittemot står Ingvar själv som staty sedan 2001. Vi recenserade den klassiska grillkiosken under 2023 när de uppdaterat sin meny med smashburgare och blev riktigt imponerade. Och sedan dess har vi hört att de skulle vara ännu bättre än tidigare. Vid vårt senaste besök rymde menyn cirka 10 smashburgare, och vi beställde en dubbel Ingvars Cheese med två 110-gramsköttpuckar, cheddar, hackad gul lök, hackade pickles, majonnäs, senap och ketchup för 139 kronor, inklusive pommes frites.

Vår burgare såg snygg och inbjudande ut, med ett varmt och glansigt briochebrödet som rostats rejält på insidan. Köttet hade en tydlig stekyta, men den var även denna gång lite för hårt smashad och blev därför aningen mer knaprig än krispig. Köttet hade tydlig smak av både salt och svartpeppar, och vi gillade verkligen att de hackat såväl lök som pickles. Burgaren hade dock mått bra av mer av bägge – särskilt picklesen, trots att den var väldigt söt. Ketchupen låg också mer i bakgrunden, och det blev lite majonnästungt framåt slutet. Cheeseburgaren var ändå väldigt god, men den kunde med enkla medel ha blivit märkbart bättre i stället för aningen svajigare än förra gången. Våra pommes frites var av smal gatukökstyp, och hade ett trevligt krisp i bettet och en härlig smak från grillkryddan.

Korv-Ingvars gör mycket rätt, och det är roligt att de förnyat sig med moderna smashburgare. Det var kanske inte lika mycket finess vid detta återbesök, men burgaren var fortfarande väldigt prisvärd. Den trevliga servicen gjorde oss dessutom både nöjda och glada, och det tror vi att du också kommer att bli!

In English

Korv-Ingvars has a long history. Back in 1948, Korv-Ingvar opened his sausage grill kiosk in the centre of Solna, just north of Stockholm, and today the premises are larger and located just outside the metro station. And in 2001, a statue of Ingvar himself was installed directly opposite. We reviewed the classic grill kiosk in 2023 when they updated their menu with smash burgers, and were really impressed. And since then we’ve heard they’re even better than before. During our latest visit, their menu contained around 10 smashburgers, and we ordered a double Ingvars Cheese with two 110-gram beef patties, cheddar, chopped yellow onions, chopped pickles, mayo, mustard and ketchup for 139 SEK (13 USD), including french fries.

Our burger looked nice and inviting, with a warm and glossy brioche bun that was well-toasted on the inside. The beef patties had a deep crust, but they had been smashed a bit too hard this time as well, making them crunchy than crispy. The beef had a distinct flavour of both salt and black pepper, and we really liked that they chopped both onions and pickles. However, the burger would have benefited from more of both – especially the pickles, despite being very sweet. The ketchup wasn’t very noticeable either, and the burger got quite mayonnaise-heavy towards the end. Our cheeseburger was still very nice, but it could have been much better with some simple tweaks instead of slightly more uneven than last time. Our fries were of the thin grill kiosk type, and had a nice crunch in the bite and a great flavour from the grill seasoning.

Korv-Ingvars get a lot right, and it’s great that they’ve innovated with modern smash burgers. They perhaps didn’t display as much finesse during this return visit, but the burger was still tasty and very affordable. The friendly service also made us both happy and satisfied, and we think you will be too!

Adress

Hotellgatan 1, Stockholm Sweden

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering januari 2025:
Vi har gjort ett återbesök på Korv-Ingvars och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Recension från 22 december 2023

Recension skriven av

22 december 2023, Korv-Ingvars

Att kalla Korv-Ingvars en institution i Solna är en smärre underdrift. Kiosken har funnits sedan 1948, och precis utanför lokalen vid Solna Centrum har de rest en staty för att hedra den numera bortgångna lokallegenden Ingvar. Menyn med smashburgare som introducerades under hösten 2023 innehåller tio burgare, och vi beställde deras Ingvars Cheese med två 110-gramsköttpuckar, cheddar, gul lök, pickles, majonnäs, senap och ketchup. Den kostade endast 119 kronor, och då ingick även pommes frites och läsk.

Burgaren låg mycket fint presenterad i en pappersficka, och vi såg att proportionerna mellan alla beståndsdelar var nästintill perfekt. Det hårt smashade köttet glänste fint och såg väldigt inbjudande ut, och själva köttet smakade väldigt gott. Det hade dock smashats lite för hårt, vilket gjorde att stekytan var mer knaprig än krispig. Vi gillade att de hade hackat både löken och den picklade gurkan för att få maximal täckning över hela burgaren, men båda ingredienserna var lite för finhackade och tappade därför mycket av sin textur och krispighet. Det blev lite mer som en relish-röra, och vi hade även velat se mer syra från gurkan för att skapa en bättre smakbalans. Brödet kändes bra i handen och hade rostats lätt på utsidan och rejält på insidan, vilket vi uppskattade. Pommes fritesen var av helt okej kvalitet; vi kände att de var nyfriterade och hade en tillfredställande krispighet.

Det är kul när anrika gatukök lyckas förnya sig på detta vis. Korv-Ingvars serverar inte bara riktigt goda smashburgare, utan är också riktigt prisvärda. Och även om allt började med korv i denna anrika grillkiosk så tycker vi att du verkligen borde testa burgarna nästa gång.

To call Korv-Ingvars an institution in Solna is an understatement. The grill kiosk has been around since 1948, and just outside the premises by Solna Centrum they have erected a statue in honour of the late local legend Ingvar. Their smashburger menu, introduced in the autumn of 2023, contains ten burgers, and we ordered their Ingvars Cheese with two 110-gram beef patties, cheddar, yellow onion, pickles, mayo, ketchup and mustard. It cost only 119 SEK (12 USD), and also included french fries and a soft drink.

Our burger arrived very nicely presented in a paper pocket, and we saw that the proportions of all the ingredients was almost perfect. The heavily smashed meat was shiny and looked very inviting, and the patties were very good. However, they had been smashed a little too hard, making the crust more crunchy than crispy. We liked that they had chopped both the onion and the pickled cucumber to get maximum coverage over the whole burger, but both ingredients were a bit too finely diced and lost a lot of their texture and crispness. It ended up being more like a relish, and we would have liked to see more acidity from the pickles to create a better flavour balance. The bun felt good in our hands and was lightly toasted on the outside and heavily toasted on the inside, which we appreciated. The fries were of decent quality; freshly cooked and with a satisfying crunch.

It makes us happy when old grill kiosks manage to renew themselves in this way. Not only does Korv-Ingvars serve really good smash burgers, but they are also really affordable. And even though it all started with sausages in this historic location, we strongly recommend that you try their burgers next time.

Topplistor

Sociala medier