Korv-Ingvars är anrikt som få. Redan 1948 öppnade Korv-Ingvar sin korvkiosk i centrala Solna strax norr om Stockholm, och idag är kiosken större och placerad precis utanför tunnelbaneuppgången. Och mittemot står Ingvar själv som staty sedan 2001. Vi recenserade den klassiska grillkiosken under 2023 när de uppdaterat sin meny med smashburgare och blev riktigt imponerade. Och sedan dess har vi hört att de skulle vara ännu bättre än tidigare. Vid vårt senaste besök rymde menyn cirka 10 smashburgare, och vi beställde en dubbel Ingvars Cheese med två 110-gramsköttpuckar, cheddar, hackad gul lök, hackade pickles, majonnäs, senap och ketchup för 139 kronor, inklusive pommes frites.
Vår burgare såg snygg och inbjudande ut, med ett varmt och glansigt briochebrödet som rostats rejält på insidan. Köttet hade en tydlig stekyta, men den var även denna gång lite för hårt smashad och blev därför aningen mer knaprig än krispig. Köttet hade tydlig smak av både salt och svartpeppar, och vi gillade verkligen att de hackat såväl lök som pickles. Burgaren hade dock mått bra av mer av bägge – särskilt picklesen, trots att den var väldigt söt. Ketchupen låg också mer i bakgrunden, och det blev lite majonnästungt framåt slutet. Cheeseburgaren var ändå väldigt god, men den kunde med enkla medel ha blivit märkbart bättre i stället för aningen svajigare än förra gången. Våra pommes frites var av smal gatukökstyp, och hade ett trevligt krisp i bettet och en härlig smak från grillkryddan.
Korv-Ingvars gör mycket rätt, och det är roligt att de förnyat sig med moderna smashburgare. Det var kanske inte lika mycket finess vid detta återbesök, men burgaren var fortfarande väldigt prisvärd. Den trevliga servicen gjorde oss dessutom både nöjda och glada, och det tror vi att du också kommer att bli!
In English
Korv-Ingvars has a long history. Back in 1948, Korv-Ingvar opened his sausage grill kiosk in the centre of Solna, just north of Stockholm, and today the premises are larger and located just outside the metro station. And in 2001, a statue of Ingvar himself was installed directly opposite. We reviewed the classic grill kiosk in 2023 when they updated their menu with smash burgers, and were really impressed. And since then we’ve heard they’re even better than before. During our latest visit, their menu contained around 10 smashburgers, and we ordered a double Ingvars Cheese with two 110-gram beef patties, cheddar, chopped yellow onions, chopped pickles, mayo, mustard and ketchup for 139 SEK (13 USD), including french fries.
Our burger looked nice and inviting, with a warm and glossy brioche bun that was well-toasted on the inside. The beef patties had a deep crust, but they had been smashed a bit too hard this time as well, making them crunchy than crispy. The beef had a distinct flavour of both salt and black pepper, and we really liked that they chopped both onions and pickles. However, the burger would have benefited from more of both – especially the pickles, despite being very sweet. The ketchup wasn’t very noticeable either, and the burger got quite mayonnaise-heavy towards the end. Our cheeseburger was still very nice, but it could have been much better with some simple tweaks instead of slightly more uneven than last time. Our fries were of the thin grill kiosk type, and had a nice crunch in the bite and a great flavour from the grill seasoning.
Korv-Ingvars get a lot right, and it’s great that they’ve innovated with modern smash burgers. They perhaps didn’t display as much finesse during this return visit, but the burger was still tasty and very affordable. The friendly service also made us both happy and satisfied, and we think you will be too!