Krubb öppnade sin första restaurang i Stockholm under 2016, och detta är faktiskt tredje gången vi recenserar dem. Under åren har de både öppnat och stängt restauranger, samt även sålt av flera av dem till konkurrenter. Numera finns de på två platser i huvudstaden – en i Telefonplan och en i Sundbyberg. Vi besökte deras sistnämnda restaurang nyligen och beställde två olika burgare – en Cheese med 150 gram kött, ost, ostkräm, karamelliserad lök, sallad och dressing samt en Chili med 150 gram kött, cheddar, picklad rödlök, jalapeños, sallad och dressing. Burgarna kostade 165 kronor (119 kronor under lunchen) inklusive en portion mixed fries med tillhörande dippsås.
Våra burgare anlände prydligt monterade, och det första vi slogs av var hur mjukt allt var – särskilt brödet som nästan försvann när vi lyfte upp burgaren. Köttet hade en grym crust, men det var något störande att ostskivorna täckte så lite av köttet på vår Chili-burgare. Men själva köttsmaken var riktigt god, och vi uppskattade både saftigheten och kryddningen. Den hade starka och syrliga smaker som smakade gott var för sig, men vi saknade en balans mellan dem. Då hade vår Cheeseburgare ett mycket bättre helhetstänk, även om den var något för söt. Deras mixed fries var riktigt goda och välfriterade, och vi tyckte att både den vanliga pommes fritesen och sötpotatispommesfritesen var utmärkta. Tryffeldippen som ingick föll oss dock inte i smaken med sin alldeles för tunga smak från tryffeloljan.
Krubb serverar fortfarande väldigt goda hantverksburgare, och det är tydligt att de har tänkt igenom hur deras meny och hela restaurangkoncept ska fungera. Och även om de inte tillför särskilt mycket nytt så är vi glada över att de fortfarande gör sin grej och berikar Stockholms burgarscen med sina klassiska burgare.
In English
Krubb opened their first restaurant in Stockholm back in 2016, and this is actually the third time we review them properly. Over the years they’ve both opened and closed various restaurants, and they’ve even sold several of them to competitors. Now they can be found in two places in the Swedish capital – in Telefonplan and in Sundbyberg. We visited the latter location recently and ordered two burgers – a Cheese with a 150-gram beef patty, cheese, cheese creme, caramelised onions, lettuce and burger sauce plus a Chili with a 150-gram beef patty, cheddar, pickled red onions, jalapeños, lettuce and burger sauce. They cost 165 SEK (16 USD) – or 119 SEK (11.5 USD) during lunch hours – including mixed fries and a dip.
Our burgers arrived and looked very neat, and the first thing we noticed was how soft they were – especially the bun that was almost too fluffy when we picked it up. The beef had a great crust, but would have preferred it if our Chili burger was covered with more cheese. But the meat flavour was all there, and we enjoyed both the juiciness and how it was seasoned. The Chili burger had a lot of spiciness and acidity which tasted great, but the flavours were a bit unbalanced. Our Cheese was more well-rounded, even though it was a tad too sweet. Their mixed fries were well-cooked and very tasty, and we liked the regular potato and sweet potato fries equally. But the included truffle dip tasted of too much truffle oil and was a disappointment.
Krubb still serve a very well-made craft burger, and it’s clear that they’ve thought through everything from the menu choices to their interiors. And even though they don’t bring that much that’s new to the table, we’re happy to see that they’re still doing their thing and improving upon Stockholm’s burger scene.