Pizzerian La Serra ute i Stockholmsförorten Tullinge seglade upp som en lokal favorit för några år sedan med sina högrevsburgare, och efter att ha besökt dem under 2020 blev vi väldigt positivt överraskade av nivån på deras burgare. Men efter att ha fått flera läsarkommentarer om att de inte längre håller måttet var vi tvungna att göra ett återbesök. Menyn och prissättningen var identisk som vid vårt första besök, och denna gång beställde vi en dubbel Cheese Burger med cheddar, tomat, sallad, picklad rödlök, pickles och srirachamajonnäs för 125 kronor, och lade dessutom till pommes frites för 25 kronor.
När vi fick in vår burgare så möttes vi av en ganska tråkigt sammansatt skapelse. Stekytan som imponerade på oss så mycket förra gången var som bortblåst, och denna gång var köttet mjukt, sladdrigt och väldigt försiktigt kryddat. Det ganska tråkiga vetebrödet var ännu tristare nu, och i stället för att vara mjukt och följsamt så var det mer som en frasig fralla. Det hade värmts upp på insidan, men höll inte ihop och bottenbrödet luckrades upp helt framåt slutet av måltiden. Det mesta av smaken kom från deras srirachamajonnäs, och även om den var ganska god så var det inte den som borde spela huvudrollen. Pommes fritesen var ännu tråkigare än sist; hårt friterade och ganska oljiga.
La Serras burgare kändes som en blek kopia av den vi åt för några år sedan, och den trevliga fingertoppskänslan de hade då var som bortblåst. Nu kändes det som vilken högrevsburgare som helst, och vi kan inte längre rekommendera att du gör en avstickare här.
In English
The pizzeria La Serra out in the Stockholm suburb of Tullinge started serving smashed chuck burgers a few years ago, and we were very pleasantly surprised when we reviewed them back in 2020. But after receiving several reader comments about their quality dropping we had to pay them another visit. Their menu and pricing was identical to the last time we were there, and this time we ordered a double Cheese Burger with cheddar, tomato, lettuce, pickled red onions, pickles and a sriracha mayo for 125 SEK (12 USD). plus french fries for 25 SEK (2.5 USD).
When our burger arrived we were met with a pretty sad creation. The crust that impressed us so much last time was nonexistent, and the meat was soft, soggy and under-seasoned. Their pretty boring bun was even more boring this time around, and instead of being soft and squishy it reminded us more of a stale breakfast roll. It had been toasted on the inside, but couldn’t handle the ingredients and the bottom bun had all but disintegrated towards the end of our meal. Most of the flavours came from their sriracha mayo, and even though it tasted nice it shouldn’t have played such a central role. Their french fries were worse than during our last visit; overcooked and oily.
La Serra’s hamburger felt like a pale copy of what we ate a few years ago, and there was no attention to details this time around. This felt like any old chuck burger, and we can no longer recommend that you make a detour to pay them a visit.