Vi har ätit på Moe’s Burger många gånger sedan de öppnade i slutet av 2020, och den lilla matvagnen i Stockholmsförorten Kista har hållt väldigt hög kvalitet sedan start. Öppettiderna är starkt begränsade till bara några timmar i slutet av veckan, och den korta menyn rymmer fem olika burgare. Nu senast beställde vi en dubbel Cheezy Moe med två smashade 100-gramsköttpuckar, cheddar, friterade chili cheese, gul lök och Moe’s-dressing, samt en dubbel Super Moe med två smashade 100-gramsköttpuckar, cheddar, smörstekta champinjoner, karamelliserad lök och majonnäs. Enkelburgare kostade 120 kronor, och våra dubbelburgare gick på 140 kronor – inklusive pommes frites.
Våra burgare såg ut som vi mindes dem, med snygg streetfood-estetik och en minst lika snygg stekyta. De fluffiga bröden var varma och mjuk, med en ordentligt frasig stekyta på insidan. Köttet var minst lika frasigt i kanterna och samtidigt saftigt inuti. Det hade en lagom tydlig sälta och en rejäl mängd grov svartpeppar som lämnade en lång eftersmak. Vår Cheezy Moe var såklart osttung, men den hackade gula löken tillförde mycket och deras dressing skapade ett rejält djup i smakerna. Vi uppskattade även de många krispiga texturerna. Super Moes karamelliserade lök hade ett trevligt tuggmotstånd och en mild sötma, och samspelade fint med den smörstekta svampen som hade en nötaktig smakton. Den var mjukare i texturen, men kändes ändå balanserad tack vare krispigheten från köttet, brödet och den generösa mängden svartpeppar. Även pommes fritesen var välfriterade med ett krämigt inre och lagom sälta.
Moe’s Burger levererar fenomenala burgare år ut och år in, och allt är sig exakt likt från gång till gång. Det är såklart en styrka, även om vi gärna hade sett dem fortsätta utvecklas. Det här är fortfarande en av Sveriges bästa burgare, så vi skulle gärna se dem ta några rejäla kliv in i framtiden också.
In English
We’ve eaten at Moe’s Burger many times since they opened in late 2020, and the little food cart in the Stockholm suburb of Kista has maintained very high quality since the start. Opening hours are severely limited to just a few hours at the end of the week, and the short menu offers five different burgers. Most recently, we tried a double Cheezy Moe with two smashed 100-gram beef patties, cheddar, deep-fried chilli cheese, yellow onions and Moe’s dressing, and a double Super Moe with two smashed 100-gram beef patties, cheddar, butter-fried mushrooms, caramelised onions and mayo. Single burgers cost 120 SEK (11 USD), and our double burgers went for 140 SEK (13 USD) – including french fries.
Our burgers looked just like we remembered them, with a nice street food aesthetic and an equally nice crust. The fluffy buns were warm and soft, with a nice crisp on the inside. The meat had an amazing crust and was juicy on the inside. It had a distinct saltiness and a good amount of coarsely ground black pepper that left a long aftertaste. Our Cheezy Moe was obviously cheesy, but the chopped yellow onions added a lot and their sauce added a real depth of flavour. We also appreciated the many crisp textures. Super Moe’s caramelised onions had a great texture and a mild sweetness, and worked well with the nutty flavour from the butter-fried mushrooms. It was softer in texture, but still felt balanced thanks to the crispy beef, the bun and the generous amount of black pepper. The fries were well-cooked with a creamy interior and just the right amount of saltiness.
Moe’s Burger delivers phenomenal burgers year in and year out, and everything is exactly the same every time. This is of course a strength, even though we’d happily see them continue to develop. This is still one of Sweden’s best burgers, so we would love to see them take some big steps into the future as well.