
No Name Bar är en nyöppnad restaurang på Åsögatan på Södermalm i Stockholm, och håller till i samma lokaler som tidigare inhyste Jack’s Burger. Lokalen har en bardel och sittplatser i gatuplan samt ytterligare sittplatser en trappa upp, och är inredd med neonskyltar och vinylskivor på väggarna. Menyn rymde sex burgare samt några vegetariska och veganska alternativ, och vi beställde tre olika burgare; cheeseburgaren Classic Cheese och två heta varianter; Jalapeño Burger och Chili Cheese Smash. Burgarna kostade mellan 129 och 149 kronor styck inklusive pommes frites, och ytterligare en 100-gramsköttpuck kostade 25 kronor.
Våra tre hamburgare såg oväntat olika ut när de serverades, vad gällde allt från deras höjd till hur de monterats. Däremot hade de alla genomborrats av varsin pinne. Köttet hade en väldigt ojämn stekyta. Köttpuckarna var olika tjocka och i princip okryddade, och denna brist på tydliga smaker var något som de alla hade gemensakt. Brödet hade i alla fall stekts på inuti och var både lätt och fluffigt i texturen. De i övrigt krispiga grönsakerna var otroligt grovt skivade, och tog orimligt mycket plats, och överlag saknades det balans i smakerna och kompositionen. Vår Jalapeño Burger innehöll mer jalapeños än kött, medan picklesen i vår Classic Cheese hade en komplex kryddighet i smaken som inte passade alls i en klassisk cheeseburgare. De friterade ost- och chilibollarna i Chili Cheese Smash var hårdfriterade med ett knaprigt skal och ett segt inre, och även våra pommes frites hade fått stanna för länge i fritösen.
Det var tyvärr inte särskilt mycket som stämde vid vårt besök på No Name Bar, och om de ska stå sig i Stockholms stenhårda konkurrens så krävs det att de både lär sig grunderna och håller koll på detaljerna. Tillbaka till ritbordet!
In English
No Name Bar is a newly opened restaurant on Åsögatan in Södermalm, Stockholm, located in the same premises that previously housed Jack’s Burger. The venue has a bar and seating on the street level and additional seating upstairs, and is decorated with neon signs and vinyl records on the walls. Their menu offers six burgers as well as some vegetarian and vegan options, and we ordered three different ones; the Classic Cheese cheeseburger and two spicy varieties; the Jalapeño Burger and the Chilli Cheese Smash. The burgers cost between 129 and 149 SEK each (12 to 14 USD) including fries, and additional 100-gram beef patties cost SEK 25 (2.5 USD).
Our three burgers looked unexpectedly different from each other when they arrived, in everything from their height to the way they were assembled. However, they had each been pierced by a skewer. The patties had a very uneven crust, with varying thickness and were basically unseasoned. And this lack of distinct flavours was something they all had in common. At least the bun had been fried on the inside and was both light and fluffy in texture. The otherwise crunchy vegetables were incredibly roughly sliced, taking up an unreasonable amount of space, and overall there was a lack of balance in the flavours and composition. Our Jalapeño Burger contained more jalapeños than meat, while the pickles in our Classic Cheese had a complex spiciness that didn’t fit in a classic cheeseburger. The deep-fried chili cheese and chilli balls in the Chili Cheese Smash were overcooked with a crunchy shell and a chewy interior, and even our french fries had been left in the deep fryer too long.
Unfortunately, not much was right during our visit to No Name Bar, and if they are to stand up to Stockholm’s fierce competition, they need to both learn the basics and keep an eye on the details.