Det svenska mikrobryggeriet Omnipollos alldeles egna ölträdgård Omnipollos Flora är inne på sin fjärde sommarsäsong i Humlegården i centrala Stockholm. Det är mycket som vi känner igen från våra tidigare besök – fantasifull öl i världsklass, härligt häng och svalkande glass med spännande smaker. En stor förändring är att de har valt att strömlinjeforma sin meny – och framförallt deras burgare – i samma stil med menyn på bryggeripuben Omnipollos Kyrka. De har numera enbart två burgare på menyn som båda kostar 135 kronor och som även kan beställas som veganska varianter.
Vi beställde in deras Cheeseburger med två tunna smashade köttpuckar, cheddarost, silverlök, pickles, senap och ketchup tillsammans med en portion pommes frites för matiga 50 kronor extra. Burgaren var estetiskt tilltalande och med ögonmått kunde vi konstatera att ration mellan ingredienser var i stort sett felfri. Brödet hade rostats påtagligt och hade en fin smörigt krispig yta som vi verkligen uppskattade. Brödet var dock lite stumt och kunde ha varit lite mer följsamt. Köttets tilltagna stekyta tillsammans med den rejäla kryddningen skapade en fin och tillfredsställande köttsmak som träffade rätt i smakpaletten. Texturen på köttet var även den av hög kvalitet, och det kändes saftigt trots den tunna tjockleken. Allting avrundades fint med den nostalgiska smakkvartetten krispig silverlök, pickles, senap och ketchup. Pommes fritesen var helt okej, men var lite av en besvikelse i och med det saftiga priset, och inte heller hantverksläsken för 45 kronor kändes värd sin prislapp.
Sammanfattningsvis är vi väldigt imponerade av burgarna från Omnipollos Flora denna sommarsäsong. Det märks att de har lagt ner mycket tanke och energi på menyn för att göra det enklare, och resultatet har därmed också blivit mycket bättre. Se till att du besöker dem innan de stänger för sommaren.
In English
The Swedish microbrewery Omnipollo’s beer garden Omnipollos Flora is up and running for its fourth season in the Humlegården park in central Stockholm. This year, a lot of things were similar to previous seasons, such as imaginative first-class beers, a great atmosphere plus cooling and exciting ice-cream flavours. But one large change is that they’ve streamlined their menu – their burgers in particular – after the menu at their brew pub Omnipollos Kyrka. Nowadays the only have two burgers on their menu, both costing 135 SEK (13 USD) and both also available in vegan varieties.
We ordered their Cheeseburger with two thinly smashed beef patties, cheddar, white onions, pickles, ketchup and mustard plus an order of french fries for an additional whooping 50 SEK (5 USD). Our burger looked pretty great, and all the ratios between the various ingredients were practically flawless. The bun had been properly toasted with a buttery and crisp inside crust that we really liked, even though it was a bit tough and could have been slightly softer on the outside. The beef had a deep crust and had been thoroughly seasoned, creating a beefiness that really hit the spot. The meat’s texture was great too, and the patties were nice and juicy despite being so thinly smashed. And the pickles, onions and condiments added their own distinct flavours and consistencies to finish off the experience. The french fries were alright, but a bit of a let-down considering the high cost, and the same could be said about their craft soda for 45 SEK (4.5 USD).
We were left really impressed by the burgers from Omnipollos Flora this year around, and it’s clear that they’ve really made an effort to make their menu better and more concise. Make sure you pay them a visit before they close for the summer.