Det svenska mikrobryggeriet Omnipollo öppnade Omnipollos Kyrka under hösten 2021 när de tog över Sundbybergs Köksbryggeris gamla lokaler. Det dröjde inte länge innan vi besökte dem för utsökt öl och för ett test av deras burgare, och resultatet var godkänt med gott om utrymme för förbättring. Drygt ett år senare kände vi att det var dags att ge dem ett ärligt omtest för att se om de blivit varma i kläderna och slipat till detaljerna. På menyn fanns tre burgare samt en månadskreation för 135 kronor styck. Vi gjorde det enkelt för oss och tog in alla tre standardburgare som alla hade dubbla köttpuckar; en Cheeseburgare med cheddar, lök, pickles, senap och ketchup, en BLT med cheddar, bacon, sallad, tomat och majonnäs samt en Hot Pepper med cheddar, jalapeños och färskost. Vi beställde även en portion pommes frites för 40 kronor.
Vid vårt förra besök var vår burgare väldigt platta, och även denna gång var de ganska tilltryckta trots att de bytt till ett bröd med lite mer stuns. Brödet smakade, utseendet till trots, gott och höll ihop fint under måltiden. Köttets crust var utmärkt, men det var aningen torrt och hade behövt mer salt och peppar. Baconet var välstekt med bra konsistens i vår BLT, som smakade riktigt gott om man bortsåg från den tjocka tomatskivan. Men överlag behövde alla våra burgare lite mer tryck i smakerna, och vår goda Cheeseburgare hade faktiskt den bästa balansen av dem alla. Våra välfriterade pommes frites var goda och helt klart värda sitt pris.
Vi gillar verkligen vad Omnipollos Kyrkas snygga lokal, häftiga inredning och insyn i bryggeriet har att erbjuda. Vi hoppas att de steppar upp sitt burgargame något, för om de prioriterade maten lika mycket som drycken skulle det här kunna bli något alldeles extra i stället för något som bara är godkänt.
In English
The Swedish microbrewery Omnipollo opened their beer church Omnipollos Kyrka in the autumn of 2021 when they took over Sundbybergs Köksbryggeri’s old brewery. It didn’t take long for us to pay them a visit to try their excellent beers and smash burgers, and the result was decent with a lot of room for improvement. After a bit more than a year it was time to try them again to see how much had happened since last time. Their menu consisted of three regular burgers plus a monthly creation, costing 135 SEK (13 USD) each. So we ordered one of each standard burger, which all came with double patties; a Cheeseburger with cheddar, onions, pickles, ketchup and mustard, a BLT with cheddar, bacon, lettuce, tomato and mayo plus a Hot Pepper with cheddar, jalapeños and cream cheese. We also ordered some french fries for 40 SEK (4 USD).
During our previous visit our burgers were very flattened, and they were pretty squashed this time around as well, despite them switching to a but with a bit more bounce. Despite its appearance, the bun tasted nice and held together well throughout our meal. The crust on the patties was excellent, but it was a bit dry and could have done with more salt and pepper. The bacon in our BLT was well-cooked with a great consistency, and that burger tasted great apart from the thick tomato slice. Overall, all of our burgers could have tasted a bit more, and our Cheeseburger was the burger with the best balance of the three. Our well-cooked french fries were crispy and tasty, and definitely worth their price.
We really like Omnipollos Kyrka’s interesting building, cool interiors and the full view into the brewery. And we really hope that they step up their burger game, because if they just prioritised their food as their drink they could be serving something truly special, instead of something that’s still just decent.