När vi recenserade Rockin Burgers för första gången under våren 2019 så var deras restaurang på Kungsholmen i Stockholm relativt nyöppnad. De har fortfarande kvar sin restaurang i Bromma Blocks, men vi besökte än en gång restaurangen på Kungsholmen. Menyn bestod nu av sju burgare, som kunde fås enkla (150 gram) eller dubbla (200 gram). Vi beställde deras Original-burgare med cheddarost, lök, tomat, sallad, dressing och ketchup. En 150-gramsburgare kostade 99 kronor på lunchen, och då ingick även pommes frites och lite tillbehör. Vi uppgraderade till en dubbelburgare för ytterligare 20 kronor och betalade totalt 119 kronor.
Av bilderna på deras sociala medier att döma så skulle de servera en mer modern smashburgare, men så såg inte våra burgare ut. De relativt tjocka köttpuckarna, kombinerat med de lika tjocka tomatskivorna som låg i omlott under köttet, gjorde vår burgare till en lite slarvigt högstaplad och vinglig affär. Men efter att vi lyft bort tomaterna och tagit vår första tugga blev vi positivt överraskade; köttet var nämligen saftigt, välkryddat och riktigt gott. Inte fantastiskt, men ett ordentligt lyft från vårt förra besök. Briochebrödet var ungefär som senast och hade mått bra av att få lite mer stekyta. Även övriga delar av burgaren motsvarade vår minnesbild från senast, och fyllde sin funktion men inte mer än så. Pommes fritesen var i alla fall en positiv överraskning; en rejälare variant med skalet kvar som friterats ordentligt med ett tillfredställande krisp i bettet, lagom sälta och en tydlig potatissmak.
Rockin Burgers har en bra bit kvar till sina populäraste konkurrenter, men med bättre kött och bättre pommes frites har de kommit en bit på vägen och visar på en klar förbättring sedan sist. Vi hoppas bara att de förbättrar övriga ingredienser också, samt jobbar lite mer på presentationen.
In English
When we reviewed Rockin Burgers for the first time back in 2019 they’d recently opened their Kungsholmen restaurant in Stockholm. They still have a restaurant in Bromma Blocks, but our revisit was at the Kungsholmen location. Their menu consisted of 7 burgers, either a 150-gram single patty or a double with two 100-gram patties. We ordered their Original Burger with cheddar, onions, tomato, lettuce, burger sauce and ketchup. A single burger cost 99 SEK (11.5 USD) with French fries and some sides. We upgraded to a double burger for an additional 20 SEK (2.5 USD), and paid 119 SEK (14 USD) in total.
When we looked at pictures on their socials it looked like they’d switched over to a more modern smashburger, but they’s not what our burgers looked like. The pretty thick patties and the large tomato slices turned our burger into a haphazardly built affair that looked like it could fall over at any moment. But after rearranging the tomatoes and taking our first bite we were pleasantly surprised. The beef was juicy, nicely seasoned and really tasty. Perhaps not amazing, but a definite step above our first visit. The brioche bun was similar to before and could have been toasted a bit more, and the other ingredients reminded us of our first visit as well. They did the job but not much more than that. However, we really liked their French fries, which were a bit thicker with the skin remaining. They had been thoroughly deep-fried and had a nice crispy bite, just enough seasoning and a distinct potato flavour.
Rockin Burgers still have quite a way left to go to keep up with the competition, but their improved beef and French fries has shown that they’re on the right path. We just hope that they extend these improvements to the rest of the ingredients, and also work a bit more on their presentation.