Vi recenserade Rockin Grill för första gången under sommaren 2018, då de var relativt nyöppnade i Norra Djurgårdsstaden. Besöken har varit många sedan dess, och de har utvecklats rejält och till och med öppnat ytterligare en restaurang i Hammarby Sjöstad. Inredningen går i babyrosa och babyblått och liknar i övrigt en klassisk amerikansk diner, och båda enheterna har till och med ett bollhav.
Vi har ätit det mesta på menyn, men dubbla Prince- och King-burgare är en återkommande favorit, och kostar 130 respektive 135 kronor. Burgarna kommer i ett brioche-potatisbröd, som är en utmärkt hybrid mellan de två varianterna med både stuns och stadga. De dubbla 100-gramsköttpuckarna har en perfekt balans mellan stekyta och saftighet, med en underbart krispig stekyta. De är också rikligt pepprade och lagom saltade för maximalt med smak. Prince är en välbalanserad cheeseburgare med cheddar, karamelliserad lök, pickles, senap, ketchup och majonnäs. Här får alla ingredienser gott om spelrum, och varje tugga känns verkligen komplett. Som kontrast lyckas King-burgaren verkligen sticka ut som en modern klassiker med cheddar, bacon, sallad, lök och majonnäs. Den har lite mer textur tack vare det knapriga och hackade baconet, men är i övrigt en ganska enkel men smakrik skapelse. Pommes fritesen kostar 35 kronor och är välfriterade, men sötpotatispommesfritesen för 50 kronor är den riktiga stjärnan på tillbehörsfronten, då de är otroligt smakrika trots att de är väldigt tunt skurna. Vi vill även slå ett slag för deras intressanta och väl tilltagna läskutbud.
Rockin Grill serverar tveklöst en av Sveriges bästa burgare. Det enda vi har att anmärka på är att vi skulle vilja att de gjorde små ändringar på menyn då och då, så att vi kanske kan hitta en ny favorit. Panpizzan (som endast serveras i Hammarby Sjöstad) och deras milkshakes är dessutom utmärkta, och vi lämnar alltid lokalen mätta och belåtna.
In English
We first reviewed Rockin Grill in the summer of 2018, when they were fairly new in the Norra Djurgårdsstaden neighbourhood. The visits have been frequent since then, and they have developed considerably and even opened another restaurant in Hammarby Sjöstad. Their interiors are baby pink and baby blue and otherwise resemble a classic American diner, and both units even have a ball pit.
We’ve eaten most items on their menu, but the double Prince and King burgers are a recurring favourites, costing 130 and 135 SEK (12.5/13 USD) respectively. Their burgers come in a brioche-potato bun, which is an excellently balanced hybrid of the two varieties, being both squishy and sturdy. The double 100-gram beef patties have a perfect balance of crust and juiciness, with a wonderfully crispy outside. They are also generously peppered and properly salted for maximum flavour. The Prince is a well-balanced cheeseburger with cheddar, caramelised onions, pickles, ketchup, mustard and mayo. All the ingredients get plenty of space here, and every bite feels complete. In contrast, the King burger really manages to stand out as a modern classic with cheddar, bacon, lettuce, onions and mayo. It has a little more texture thanks to the crispy and chopped bacon, but is otherwise a fairly simple but flavourful creation. The fries cost 35 SEK (3.5 USD) and are well cooked, but the sweet potato fries for 50 SEK (4.5 USD) are the real sideorder star, as they’re incredibly flavourful despite being very thin. We’d also like to give a shout out to their interesting range of soft drinks.
Rockin Grill undoubtedly serve one of Sweden’s best burgers. Our only complaint is that we would like them to tweak their menu from time to time, so that we might find some new favourites. The pan pizza (only served in Hammarby Sjöstad) and their milkshakes are also excellent, and we always leave their restaurants full and satisfied.