
Rollin’ Burgers är ett litet gatukök som sedan sommaren 2024 står vid S:t Eriksplans tunnelbanestation i Stockholm. Menyn innehåller fem burgare, varav en vegetarisk med halloumi. Big Bondhu med örtig färskost och sucuk såg annorlunda och intressant ut, men i slutändan testade vi deras Rollin’ Original, med burgarost, rödlök, pickles, tomat och husets dressing. Den kostade 119 kronor inklusive en portion pommes frites, och vi uppgraderade till en dubbelburgare med en till 100-gramsköttpuck för ytterligare 20 kronor.
Vår burgare var riktigt snygg med tydlig stekyta på köttet och tydliga lager av toppings. Köttet var tunt smashat och hade en försiktig och trevlig knaprighet i ytan som vi gillade, samt en väl balanserad sälta och pepprighet. Brödet var stekt på insidorna och på hälens undersida, vilket gav ett trevligt fras i bettet. Den jämnt smälta osten tillförde krämighet i varje tugga, men de salta picklesen var väldigt kryddiga, och vi hade föredragit en variant med tydligare syra. Den relativt tjocka tomatskivan blev lite distraherande, och även om den generösa mängden dressing var trevlig så var den lite för försiktig i smaken. Deras dillkryddade pommes frites var frasiga i bettet och vi gillade även kryddningen, även om portionen var ganska liten och gick åt rätt snabbt.
Rollin’ Burgers smashar riktigt trevliga smashburgare, och vi gillar att de har en lite egen stil på burgarna. Och även om slutresultatet blev lite anonymt så lär du inte bli besviken om du besöker dem. Och nästa gång vi är i närheten så kommer vi helt klart att testa en Big Bondhu.
In English
Rollin’ Burgers is a small street food stall that opened by the S:t Eriksplan metro station in Stockholm in the summer of 2024. Their menu contains five burgers, including a vegetarian one with halloumi. The Big Bondhu with herby cream cheese and sucuk looked different and interesting, but in the end we ordered their Rollin’ Original, with burger cheese, red onions, pickles, tomato and house sauce. It cost 119 SEK (11 USD) including a portion of fries, and we upgraded to a double burger with another 100-gram beef patties for an additional 20 SEK (2 USD).
Our burger looked very nice with a distinct crust and toppings. The beef was thinly smashed and had a gentle and pleasant crunch to the surface that we liked, as well as a well-balanced seasoning. The bun had been fried on the insides and underneath the heel, which gave a nice crunch to each bite. The evenly melted cheese added creaminess, but their salty pickles were very aromatic, and we would have preferred a version with more acidity. The relatively thick tomato slice became a bit distracting as well. And although the liberal amount of dressing was creamy, it was a bit too anonymous. Their dill-seasoned fries were crispy bite and we liked the seasoning too, even though the portion was quite small.
Rollin’ Burgers smash some tasty burgers, and we like that they have their own style. Even if the end result was a bit anonymous, you won’t be disappointed if you visit them. And next time we’re in the neighbourhood, we’ll definitely try a Big Bondhu.