Snack Bar öppnade sin första enhet i restauranghallen K25 i Stockholm 2013, och 2015 expanderade de till foodcourten Teatern i Ringens Centrum. Här serverar de kebab och ostiga köttbaguetter med ett koncept som har inspirerats av sydfranska mackbarer. Och de har även sin Le Vintage Cheese Burger, som vi senast recenserade under 2016. Det är en burgare med en köttpuck på 140 gram, tre skivor cheddarost, lök, picklad gurka, senap och ketchup, och den serveras med en skål pommes frites för 115 kronor.
Måltiden serverades på en plastbricka där själva burgaren var invirad i papper på klassiskt snabbmatsmanér, och den rosmarinprydda pommes fritesen låg i en pappersskål med tillhörande små plastförpackningar med ketchup och majonnäs. Estetiken osade givetvis snabbmat, men upplägget kändes ändå charmigt och avslappnat. Burgaren hade ett relativt anspråkslöst utseende förutom att osten låg under köttet. Själva köttet kändes lite väl stumt och aningen segt när vi tog vår första tugga, och vi hade gärna sett en lite mer bastant kryddning och stekyta. Brödet kändes dessutom ganska mastigt och degigt, särskilt runt kanterna, och var inte helt oväntat rejält blött efter deras paketeringslösning. Annars smakade burgaren väldigt mycket ”vintage” precis som namnet antydde, där den bekanta smaken för tankarna till en klassisk cheeseburgare från McDonald’s. Att smaken påminner om en av världens mest kända burgare kanske inte behöver vara en dålig sak, men i detta sammanhang och till detta pris föll det tyvärr lite platt. Pommes fritesen kryddade med rosmarin var åtminstone utmärkt friterade och riktigt goda.
Det har tyvärr inte hänt mycket på Snack Bar sedan 2016, och de har inte heller åtgärdat några av problemen vi påtalade för sex år sedan. Så vi får säga samma sak som förra gången; skippa burgaren och välj kebaben istället.
In English
Snack Bar opened its first unit in the restaurant court K25 in Stockholm back in 2013, and in 2015 they expanded to the food court Teatern in Ringens Centrum. Here they serve kebabs and baguettes filled with meat and cheese. And also their Le Vintage Cheese Burger, which we last reviewed back in 2016. It’s a 140-gram beef patty burger with three slices of cheddar, onions, pickles, ketchup and mustard, and comes served with an order of french fries for 115 SEK (12 USD).
Our meal came served on a plastic tray with the burger wrapped in paper just like in most fast-food joints. And the rosemary sprinkled french fries came in a paper bowl with small plastic containers with ketchup and mayo. The whole feel was that of a fast-food meal, but it was still done in a charming manner. The burger looked very unassuming, apart from the fact that the cheese was placed under the patty. But the meat itself was a bit chewy and dense when we took our first bite, and we would have liked some more seasoning and crust. The bun was pretty clunky and doughy, especially around the edges, and was soaked due to how they’d packaged the burger. Apart from that, the word ”vintage” played its part, and we were reminded of McDonald’s classic cheese burgers. It’s not always a bad thing to get compared with one of the world’s most renowned cheeseburgers, but in this case it wasn’t a compliment when looking at the price and presentation. The rosemary seasoned french fries were excellently cooked though, and tasted great.
Not much has happened over at Snack Bar since 2016, and they haven’t really fixed any of the issues we pointed out six years ago. So we’ll just have to end our review with the same thing we said last time: Skip the burger and order a kebab instead.