Southside Burgers

Riktigt skönt i Sköndal

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 24 mars 2025
Foto: Dubbel Triple Cheese från Southside Burgers.

Första gången vi testade Southside Burgers var i slutet av 2023, när de var en relativt nyöppnad burgarkiosk mitt i Sköndals Centrum i södra Stockholm. Då slogs vi av den höga kvaliteten och deras prisvärda menyer, men det har varit ganska tyst om dem sedan dess. Under vårt senaste besök var mycket sig likt. Menyn bestod av en handfull olika burgare, och denna gång beställde vi en dubbel Triple Cheese med tre skivor cheddar, silverlök, pickles, majonnäs, senap och ketchup. Priset för en dubbelburgare var 115 kronor, och på lunchen kostade en meny med pommes frites och en läsk bara 129 kronor.

Vår burgare serverades inslagen i papper, och innanför dolde sig en välkomponerad och riktigt snygg cheeseburgare. Ration mellan kött och bröd var riktigt bra, och de dubbla köttpuckarna hade en utmärkt stekyta och smakade riktigt gott. Lite mer kryddning hade däremot lyft köttsmaken ytterligare och gjort den ännu tydligare. Brödet var väldigt fluffigt och smörigt, men hade mått bra av att rostas lite mer på insidan för att tillföra lite mer krisp i bettet. Som tur var så tillförde både silverlöken och picklesen lite trevligt krisp, men picklesens sötma var lite påträngande tillsammans med ketchupen. Det fanns gott om krämighet från både osten och majonnäsen, och senapen tillförde en hel del syra som ändå gjorde burgaren balanserad i smakerna. Den rejäla portionen pommes frites serverades i en påse, och var riktigt goda – superkrispiga med ett härligt krämigt inre och utmärkt sälta.

Southside Burgers serverar fortfarande vällagade och prisvärda burgare. De har visat att de kan hålla samma höga nivå som tidigare, och är fortsatt en riktig favorit i Sköndal.

In English

We first tried Southside Burgers in late 2023, when they were a relatively newly opened burger kiosk in Sköndal in southern Stockholm. We were impressed by the high quality and their affordable menus, but it has been pretty quiet about them since then. During our latest visit, much was the same. Their menu consisted of a handful of different burgers, and we ordered a double Triple Cheese, with three slices of cheddar, white onions, pickles, mayo, ketchup and mustard. The price for a double burger was 115 SEK (11 USD), and at lunchtime, their menu with fries and a soft drink only cost 129 SEK (12 USD).

Our burger came wrapped in paper, and inside was a well-composed and really nice looking cheeseburger. The beef to bun ratio was really good, and the double beef patties had an excellent crust and tasted great. A little more seasoning would have further elevated the meat flavour and made it even more distinct. The bun was very fluffy and buttery, but would have benefited from being toasted a little more on the inside to add a little more crunch to the bite. Fortunately, both the white onions and the pickles added some nice crispiness, but the sweetness of the pickles was a bit intrusive along with the ketchup. There was plenty of creaminess offered by both the cheese and the mayo, and the mustard some acidity that balanced out the flavours. The generous portion of french fries were served in a bag, and were really nice – salty and super crispy with a lovely creamy interior.

Southside Burgers still serve very well-made and affordable burgers. They have shown that they can maintain the same high level as before, and our favourite burger spot in Sköndal.

Adress

Bagarfruvägen 46, Stockholm Sweden

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering mars 2025:
Vi har gjort ett återbesök på Southside Burgers och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Uppdatering januari 2025:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2025: 53

Uppdatering januari 2024:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2024: 44

Recension från 14 december 2023

Recension skriven av Toby Lee

14 december 2023, Southside Burgers

Southside Burgers öppnade sin lilla kiosk vid Sköndals Centrum i södra Stockholm under sommaren 2023, och blev snabbt en snackis söder om söder. Vi besökte den anspråkslösa ljusblå kiosken och möttes av en kort och koncis meny med fem köttburgare och ett alternativ med halloumi. Vi beställde en dubbel South Cheese med två 100-gramsköttpuckar, trippel ost, silverlök, pickles, majonnäs, senap och ketchup för 115 kronor, och uppgraderade till en lunchdeal med pommes frites och en läsk för ytterligare 34 kronor. Burgaren tillagades på nolltid och vi fick vår måltid omsorgsfullt förpackad med burgaren i papper och den rejäla portionen pommes fritesen i en liten pappåse – allt i en takeawaypåse då det inte fanns några sittplatser i kiosken och uteserveringen var täckt av snö.

Burgaren var välbehållen när vi packade upp den, och var välkomponerad med utmärkta ratios. Smakerna satt verkligen som de skulle, med både ett fint uppvärmt bröd och en rejäl stekyta på köttet. Just köttet var påtagligt kryddat med salt och peppar och smakade riktigt gott. Vi gillade krämigheten i den mjuksmälta osten, även om den var lite väl plastig i konsistensen. Vi uppskattade även krispet från silverlöken och syran i deras pickles, och tillsammans med den stora mängden såser så blev detta en ganska maffig och kladdig skapelse. Den slank i alla fall ned utan några problem. Pommes fritesen var krispiga, men av ganska ordinär kvalitet och lite för översaltade.

Vi blev väldigt glada över att hitta en så här pass bra burgare ute i Sköndal, och kommer gärna tillbaka till Southside Burgers så fort vi har vägarna förbi igen.

Southside Burgers opened in a small kiosk by Sköndals Centrum in southern Stockholm in the summer of 2023, and quickly became a talking point. We visited the unassuming blue house and were greeted with a short and concise menu featuring five beef burgers and a halloumi option. We ordered a double South Cheese with two 100-gram beef patties, triple cheese, white onions, pickles, mayo, ketchup and mustard for SEK 115 (11 USD), and upgraded to a lunch deal with fries and a soft drink for another SEK 34 (3 USD). Our burger was cooked in no time and we received our meal with with the hamburger carefully wrapped in paper and the hefty portion of fries in a small paper bag – all in a takeaway bag as there was no seating in the kiosk and the outdoor seating was covered in snow.

The burger was in good shape when we unwrapped it, and was well composed with excellent ratios. The flavours really hit the spot, with both a nicely toasted bun and an excellent crust on the patties. The meat was heavily seasoned with salt and pepper and tasted great. We liked the creaminess of the soft melted cheese, even though it was a bit too plastic in texture. We also appreciated the crunch from the white onions and the acidity of their pickles as well, and together with the large amount of sauces, this was a pretty rich and messy creation. In any case, it went down without any problems. The fries were crispy, but of rather average quality and a bit too salty.

We were very happy to find such a good burger out in Sköndal, and we will gladly return to Southside Burgers as soon as we’re in the area again.

Topplistor

Sociala medier