Stacks har stängt sin verksamhet.
På en av Stockholms finaste adresser vid Humlegården har de välrenommerade kockarna Niclas Jönsson och Daniel Höglander, kända från Michelinkrogen Aloë, öppnat Enjoy Bazaar. Här ryms hela fyra olika restauranger som serverar sushi, tacos, sallader och såklart burgare. Burgarkonceptet Stacks erbjuder fem olika hamburgare, och vi beställde deras dubbla cheeseburgare med cheddar, silverlök, pickles, senap och ketchup för 165 kronor samt pommes frites för 45 kronor extra.
Presentationen av måltiden var uppfriskande där burgaren serverades uppåtvänd i en pappkartong, inte helt olikt upplägget hos den amerikanska kedjan In-N-Out Burger. Den såg välkomponerad ut och vi kunde snabbt konstatera att ration mellan kött och bröd var alldeles utmärkt. Brödet var mjukt, smörigt och välrostat på insidan, vilket gav det ett tillfredsställande bett. Vi imponerades av det saftiga och välkryddade köttet som utan tvekan var måltidens höjdpunkt. Däremot hade vi gärna sett en jämnare stekyta på köttpuckarna, då detta hindrade burgaren från att nå nästa nivå. Vi hade dessutom föredragit pickles med mer dill och syra än den söta smörgåsgurkan de använde här. Men resten av de väl beprövade och klassiska ingredienserna gav helt rätt känsla av en klassisk cheeseburgare. Pommes fritesen var av hög kvalitet med en schysst textur, trevlig kryddblandning och gedigen portionsstorlek.
Trots det höga priset och de mindre skavankerna går det inte att förneka att burgarna från Stacks inne på Enjoy Bazaar är välgjorda och av riktigt hög kvalitet. Det är ett spännande restaurangkoncept vars utveckling vi kommer att följa noggrant, för här finns en hel del potential.
In English
The well-established chefs Niclas Jönsson and Daniel Höglander, known from the Michelin starred restaurant Aloë, have opened a new concept called Enjoy Bazaar in one of Stockholm’s finer districts. Here you can find four different restaurants serving sushi, tacos, salads and of course burgers. Their burger concept Stacks offers five different hamburgers, and we ordered their double cheeseburger with cheddar, white onions, pickles, ketchup and mustard for 165 SEK (14.5 USD) plus an order french fries for 45 SEK (4 USD).
Our meal had a refreshing presentation, with the burger facing upwards in a paper box, not unlike how the US chain In-N-Out Burger does. It had been assembled nicely and we could immediately see that the beef to bun ratio was excellent. The bun was soft, buttery and properly toasted on the inside, for a satisfying mouthfeel. We were impressed by the juicy and well-seasoned meat, which definitely were the highlight of our meal. But we would have liked a more even crust, as this really would have elevated the flavours. And their sweet pickle wasn’t a hit either, and a dill-flavour pickle with more acidity would have worked better. The rest of the classic ingredients worked great though, for a really satisfying cheeseburger experience. The high quality french fries had a great texture, seasoning and portion size.
Despite the pretty high price-point and the few mistakes we can’t deny that the burgers from Stacks at Enjoy Bazaar are really well-made and tasty. We’ll be keeping a close eye on this new restaurant concept, as it holds a lot of future potential.