Gastropuben Stigbergets Fot ligger i början av Götgatsbacken i Stockholm, och är ett samarbete mellan Stigbergets Bryggeri och Barrels Burgers & Beer. Ölutbudet är otroligt imponerande, och på matfronten bjuds det på allsköns comfort food med ett rejält kvalitetsfokus. Burgarna skiljer sig från Barrels ordinarie meny, och här har båda deras hamburgare svenskt hängmörat kött. De erbjuder sin Cheeseburger med cheddar, röd lök, pickles och mojo rojo-majonnäs och GBG Street Burger Allting På med cheddar, lök, sallad, pickles, senap, ketchup och burgardressing. Burgarna kostar 139 kronor styck med en 160-gramsköttpuck, eller 161 kronor med två 120-gramsköttpuckar.
Burgarna såg riktigt snygga ut, och det sesamströsslade brödet från det närliggande bageriet Panem var mjukt och följsamt, med en härlig nötighet från sesamfröna som fick det att sticka ut. Det hängmörade köttet hade en krispigt frasig stekyta, och var välkryddat och saftigt med djupa bifftoner. Detta gjorde dubbelburgarna till det bästa valet, tack vare mer kött och crust. Cheeseburgaren var helt klart den mest balanserade av de två burgarna. Rödlöken bidrog med en skarp textur medan den ganska milda mojo rojo-majonnäsen lyfte de andra smakerna snyggt. Picklesen var krispig om än något salt, och vi hade föredragit en dillpickle. GBG Street Burger tappade lite fokus på grund av den stora mängden grönsaker, som fråntog lite uppmärksamhet från huvudingredienserna. Som tur var så bjöd grönsakerna på en hel del fräschör, vilket ändå var riktigt trevlig. Men vi hade kanske hellre sett en lite mer rolig ersättare till deras gamla tryffelburgare. Pommes fritesen för 42 kronor var i toppklass med en utmärkt fritering och tydlig potatissmak.
Stigbergets Fot serverar fortfarande en av Sveriges bästa burgare, och vi tycker att de har gjort flera förbättringar det senaste året. Hit går du för fenomenal mat och dryck med riktigt skön stämning alla dagar i veckan.
In English
Located at the beginning of Götgatsbacken in Stockholm, the gastropub Stigbergets Fot is a collaboration between Stigbergets Bryggeri and Barrels Burgers & Beer. The beer selection is incredibly impressive, and on the food front they offer all kinds of comfort food with a real focus on quality. The burgers are different from Barrels’ regular menu, and here they all have Swedish dry aged beef. Their menu now includes their Cheeseburger with cheddar, red onions, pickles and mojo rojo mayo and their GBG Street Burger Allting På with cheddar, red onions, lettuce, pickles, mustard, ketchup and burger sauce. They cost 139 SEK (13 USD) each with a 160-gram beef patty, or 161 SEK (15 USD) with double 120-gram patties.
Our burgers looked really nice, and the sesame sprinkled bun from the nearby bakery Panem was soft and squishy, with a lovely nuttiness from the sesame seeds that made it stand out. The beef had a crispy and crunchy crust, and was well-seasoned and juicy with deep dry-aged notes. This made the double burgers the best choice, as we got the most beef and crust. The cheeseburger was clearly the most balanced burger of the two. The red onions added some sharpness and texture, while the rather mild mojo rojo mayo elevated the other flavours nicely. The pickles were nice if slightly salty, and we would have preferred a dill pickle. The GBG Street Burger lost a bit of focus due to the large amount of veggies, which took some attention away from the main ingredients. Luckily, they offered a lot of crispiness, which was still really nice. But we would have preferred a slightly more interesting replacement for their old truffle burger. The fries for 42 SEK (3.5 USD) were top notch with excellent crispiness and a distinct potato flavour.
Stigbergets Fot still serves one of Sweden’s best burgers, and we think they have made several improvements in the last year. This is the place to go for phenomenal food and drink with a great atmosphere every day of the week.