Taylors & Jones har stängt sin verksamhet.
Köttbutiken Taylor & Jones har välsignat Stockholms köttälskare med högkvalitativ gourmetkorv i närmare tio år, och vi blev givetvis väldigt nyfikna när vi hörde att de hade börjat servera lunchburgare både i Hornstull och Hötorgshallen.
Burgaren, som i skrivande stund endast serveras på måndagar och fredagar, finns i två varianter. En nötburgare mald med lökpulver samt en lammburgare mald med timjan, lök och rosmarin. De kostar 75 kronor vardera utan dryck eller pommes frites. Vi valde att testa deras nötburgare som serverades i ett mjukt briochebröd tillsammans med inlagd lök, ost och en mycket fräsch sallad vid sidan om.
Själva hamburgaren höll ihop exemplariskt under måltiden, och det var inga problem att äta den med händerna. Burgaren hade en mycket fräsch smak, tack vare den inlagda löken som vi verkligen uppskattade. Överraskande nog visade det sig att köttet var den svagaste länken under vår måltid. Köttpucken var för hårt stekt och alldeles för kompakt, vilket förstärktes ytterligare av det fluffiga brödet.
Det är ganska tydligt att det är just korvarna som står i fokus hos Taylor & Jones, så det är vad vi kommer att fortsätta beställa även i fortsättningen.
In English
The butcher’s shop Taylor & Jones has blessed sausage lovers in Stockholm since they opened their first store in 2007. When we heard that they’ve started serving lunch burgers at their locations at Hötorgshallen and Hornstull on Mondays and Fridays we became intrigued. The burgers are generously priced at 75 kronor without fries, but the patty was a big letdown since it was far too compact and dry. But we really liked the side sallad, and the fluffy bun was a real treat. Next time we visit Taylor & Jones we’ll order one of their excellent sausages instead.