The King’s Fox ligger på Kungsgatan i centrala Stockholm och beskriver sig själva som en modern brittisk gastropub. Lokalen var relativt spartanskt inredd, troligtvis anpassat efter deras sena öppettider, men den trevliga personalen fick oss att känna oss bekväma och välkomna direkt. Menyn bestod av sex olika burgare och vi beställde deras Foxen’s Cheese med dubbla smashade 100-grampuckar, lagrad engelsk cheddar, amerikansk cheddar, silverlök, chilimajonnäs och banderillas, som serverades med en portion pommes frites för 165 kronor.
Vår burgare serverades prydligt instoppad i en pappersficka på ett fat. Det som stack ut, bildligt talat, var det uppseendeväckande och iskalla banderillas-spettet med pickles, oliv, syltlök, paprika och chili som hade tryckts in i topplocket. Det var en lustig detalj som vi inte riktigt förstod meningen med, och den gav ett minst sagt blandat första intryck. Brödet var mjukt med ett fint rostat inre, och höll ihop allt bra väl när vi greppade tag i burgaren. Köttet hade mått bra av en mer gedigen stekyta för att skapa lite tuggmotstånd i den annars väldigt mjuka burgaren, men det vi märkte mest redan vid första tuggan var att allt i hela burgaren var för salt – och vi fick direkt sträcka oss efter vårt vattenglas. Den överdrivna mängden salt påverkade hela måltiden och inget annat förutom deras pickles hade en chans att bryta igenom den monotona smakbilden. Däremot hade vi gärna sett att deras pickles var lite tjockare för att kunna bidra med en trevligare textur. Osten var inte heller något som riktigt föll oss i smaken, och lade sig som ett ganska segt osttäcke istället för att bidra med en trevlig krämighet. Pommes fritesen var i alla fall klart godkända, med en schysst krispig textur och härlig potatissmak.
Vi kan tyvärr inte rekommendera burgarna The King’s Fox förrän de ser över både såväl recept som själva tillagningen.
In English
Located on Kungsgatan in central Stockholm, The King’s Fox calls itself as a modern British gastropub. The venue was sparsely decorated, probably to accommodate their late opening hours, but the friendly staff immediately made us feel welcome and comfortable. The menu consisted of six different burgers and we ordered their Foxen’s Cheese with two smashed 100-gram patties, aged English cheddar, American cheddar, white onions, chilli mayo and banderillas, served with french fries for 165 SEK (16 USD).
Our burger arrived neatly tucked into a paper pocket on a plate. But what caught our eye was the ice-cold banderillas skewer with pickles, olives, pickled onions, peppers and chillies pressed into the top lid. It was a strange choice that we didn’t really understand, and it soured our first impression a bit. The bread was soft with a nicely toasted interior, and held everything together well when we grabbed the burger. The patties would have benefited from a deeper crust in order to create more interesting textures in the otherwise very soft hamburger, but the first thing we noticed when we took our first bite was that the entire burger was too salty – and we immediately had to reach for our glass of water. The excessive amount of salt affected the entire meal and nothing else besides their pickles had a chance to break through the monotonous flavours. However, we would have liked their pickles to be a bit thicker to provide a more pleasant texture. The cheese wasn’t very appealing either, and the rather chewy cheese dragged the meal down without adding any creaminess. At least the french fries were well-cooked, with a nice crispy texture and a great potato flavour.
Unfortunately, we can’t recommend The King’s Fox burgers until they fix both their recipe and how they actually cook them.