Sedan slutet av 2021 har Tilt serverat burgare och erbjudit en avslappnad barupplevelse på den krogtäta Nybrogatan på Östermalm i Stockholm. Vi blev riktigt imponerade av den välbalanserade cheeseburgaren vi fick under vårt första besök för ett par år sedan, och nu kände vi att det var dags för ett återbesök. Menyn innehöll nu sex olika burgare och återigen beställde vi deras dubbla cheeseburgare Rocket Cheese med två 100-gramsköttpuckar, ost, silverlök, pickles, majonnäs, senap och ketchup för 155 kronor. Vi kompletterade med pommes frites för 35 kronor extra.
Burgaren hade en riktigt bra balans mellan kött och bröd, och rent storleksmässigt så var den en fröjd att hålla i handen. Tyvärr märkte vi ganska snabbt att brödet redan hade blivit svampigt av köttsafterna, vilket gjorde att den saknade stabilitet och började falla isär när vi började äta. Brödet var rostat på insidan, men köttet borde ha fått vila mer innan allt monterades. Men med det sagt smakade köttet riktigt gott, och det var som sagt väldigt saftigt. Stekytan var dock ganska ojämn och köttet var översaltat, vilket resulterade i en spretig smakupplevelse. De salta picklesen gjorde att totalbilden var väldigt salt. Ketchupen lyckades rädda upp smaken något med sin sötma, men till vår stora besvikelse saknades det nästan helt senap – och vi saknade denna syra. Vi fick en rejäl portion pommes frites som var välfriterade, men även de var översaltade.
Tilt bjöd denna gång på en ganska spretig upplevelse med flera misstag, men burgaren är ändå godkänd och vi gillar fortfarande lokalen och den trevliga stämningen.
In English
Since late 2021, Tilt have offered burgers and a casual bar experience on the busy Nybrogatan street in Östermalm, in Stockholm. We were really impressed by the well-balanced cheeseburger we had during our first visit a couple of years ago, and now we felt it was time for a return visit. Their menu now contained six different burgers and we once again ordered their double cheeseburger Rocket Cheese with two 100-gram beef patties, cheese, white onions, pickles, mayo, mustard and ketchup for 155 SEK (14.5 USD). We added french fries for an additional 35 SEK (3 USD).
The burger had a really good patty to bun ratio, and felt great to hold in our hands. Unfortunately, it was clear that the bun was already spongy from the meat juices, which meant that it lacked stability and started to fall apart when we started eating. The bun was toasted on the inside, but the patty should have been allowed to rest longer before assembly. But with that being said, the patty tasted really good was very juicy. However, the crust was quite uneven and the patty was over-salted, resulting in a uneven eating experience. The salty pickles made the overall picture very salty too. The ketchup managed to save the flavour somewhat with its sweetness, but to our great disappointment there was almost no mustard – and we missed this acidity. We got a large portion of fries that were well-cooked, but they were oversalted as well.
Tilt provided a rather patchy experience this time with several mistakes, but the burger is still decent and we still like the venue and the nice atmosphere.