Uncle Phil’s är en nystartad kedja med tre restauranger i Stockholm som fokuserar på det amerikanska köket. På menyn samsas Philly Cheesesteak-mackor och Mac & Cheese med friterad kyckling och hamburgare. Vi hittade två köttburgare på menyn och beställde en BBQ & Bacon Burger med två 100-gramsköttpuckar, cheddar, pepperjack-ost, bacon, BBQ-sås och majonnäs för 159 kronor, och uppgraderade även till en meny med pommes frites och en läsk för ytterligare 39 kronor.
Burgaren serverades genomborrad av en överflödig pinne, vilket alltid kan ses som ett varningsfinger. Men utöver det så såg hamburgaren ganska lovande ut med ett glänsande bröd och en fin ratio mellan ingredienserna. Själva burgaren kändes bra i handen, men vi märkte direkt att brödet inte pallade trycket från alla såser och köttsafter. Och trots att hälen rostats ordentligt så blev den snabbt genomblöt, dels på grund av pinnen men även då köttet inte fått vila tillräckligt länge efter stekning. Köttet hade en okej stekyta, men kändes lite stumt även om det inte störde jättemycket. Tyvärr var det svårt att känna någon riktig köttsmak på grund av den rikliga mängden söt BBQ-sås. Men det största problemet var skivan med osmält pepperjack-ost på toppen som lade sig som ett tjockt och segt täcke och försämrade hela burgarens textur. Pommes fritesen var godkända, men något underfriterade och därför inte så krispiga som vi hade hoppats.
Burgaren vi åt på Uncle Phil’s var tyvärr alldeles för enformig för sitt eget bästa, och på grund av de många småmissarna har vi svårt att rekommendera dem som en hamburgerdestination. Men med det sagt så såg deras mackor och Mac & Cheese-tallrikar mycket lovande ut, så det blir någon av dem vi testar vid nästa besök.
In English
Uncle Phil’s is a newly opened chain with three restaurants in Stockholm that focuses on American cuisine. The menu features Philly Cheesesteak sandwiches and Mac & Cheese alongside fried chicken and burgers. We spotted two beef burgers on the menu and ordered a BBQ & Bacon Burger with two 100-gram beef patties, cheddar, pepperjack cheese, bacon, BBQ sauce and mayo for 159 SEK (14.5 USD), and also upgraded to a menu with fries and a soft drink for an additional 39 SEK (3.5 USD).
Our burger came pierced with a redundant skewer, which always fills us with dread. But apart from that, it looked quite promising with a shiny bun and a nice ratio of ingredients. It felt nice to hold, but we could tell right away that the bun couldn’t handle all the sauces and meat juices. And despite the heel being well toasted, it quickly became soggy. This was partly due to the skewer and also because the meat hadn’t rested long enough after cooking. The patties had a decent crust, but felt a bit dense, even though this didn’t bother us too much. Unfortunately, it was difficult to taste any real meat flavour due to the large amounts of sweet BBQ sauce. The biggest culprit, however, was the slice of unmelted pepperjack cheese on top, which laid like a thick and chewy blanket and messed with the burger’s overall texture. The fries were okay, but slightly undercooked and not as crispy as we’d hoped.
Our burger at Uncle Phil’s was a bit too bland for its own good, and given the many flaws, we find it hard to recommend them as a hamburger destination. But with that being said, their sandwiches and Mac & Cheese plates looked very promising, so we’ll be trying one of those the next time we visit.