Hos Andrej slog upp portarna tidigt 2021 i centrala Trelleborg, och vi har fått många tips om dem sedan dess. Listan över tillgängliga burgare i menyn var lång och innehöll både smashade och mer klassiska tjockpuckar – som dessutom kom med olika bröd. Vi beställde en av varje: en Dubbel Smashburgare med två smashade 100-gramsköttpuckar, cheddar, stekt lök, sallad, dressing och majonnäs för 180 kronor och en Ost & Baconburgare med en 150-gramsköttpuck, ostmix, bacon, picklad rödlök, tomat, sallad och dressing för 160 kronor. Vi beställde även pommes frites för 30 kronor.
Våra två burgare såg verkligen helt olika ut. Ost & Baconburgaren såg ut som om den lånats från 2015, med en tjock puck och generöst med neonrosa picklad lök, medan vår Smashburgare såg mycket mer modern ut. Köttet var välkryddat, saftigt och smakrikt på båda burgarna, men vi hade gärna sett en ännu krispigare crust på smashburgaren för texturens skull. Vi var inledningsvis skeptiska till att de lade riven ost på burgarna, men resultatet blev ändå välsmält och krämigt. Smashburgaren fick främst smak från den väldigt goda stekta löken, men den hade blivit ännu godare med lite syra eller till och med sötma för variationens skull. Den mer klassiska Ost & Baconburgaren bjöd på ett lite tjockare bacon med ett trevligt krisp och tydlig rökighet. Den picklade rödlöken hade en ganska tydlig syra och balanserad sötma. Dressingen var neutral, men hjälpte samtidigt till att lyfta övriga smaker. Som helhet tyckte vi att smashburgaren var det bättre alternativet, men samtidigt var den andra burgaren bättre balanserad i smakerna. Briochebrödet i smashburgaren var däremot mycket bättre än det klassiska burgarbrödet. Våra pommes frites var krispiga och med bra sälta.
Det är sällan som långa och lite krångliga menyer lyckas, men hos Hos Andrej finns faktiskt något för alla som är hungriga på en grym burgare i Trelleborg.
In English
Hos Andrej opened their doors in early 2021 in central Trelleborg, and we’ve received many tips about them since then. The burger menu was long and contained both smashed and more classic patties – which also came with different buns. We ordered one of each: a Double Smash Burger with two smashed 100-gram beef patties, cheddar, fried onions, lettuce, burger sauce and mayo for 180 SEK (17 USD) and a Ost & Baconburgare with a 150-gram beef patty, cheese mix, bacon, pickled red onions, tomato, lettuce and burger sauce for 160 SEK (15 USD). We also ordered fries for 30 SEK (3 USD).
Our two burgers really looked completely different. The Cheese & Bacon burger looked like it was lifted from 2015, with a thick patty and generous amounts of neon pink pickled onions, while our Smash burger looked much more modern. The meat was well-seasoned, juicy and full of flavour on both burgers, but we would have liked an even crispier crust on the smash burger for added texture. We were initially sceptical about putting grated cheese on the burgers, but the result was still very tasty and creamy. The smash burger tasted mainly of the very yummy fried onions, but it would have been even nicer with a little acidity or even sweetness for variety. The more classic Ost & Baconburgare offered a slightly thicker bacon with a nice crunch and clear smokiness. The pickled red onions had a pretty clear acidity and balanced sweetness. The burger sauce was neutral, but still elevated the other flavours. Overall, we found the smash burger to be the better option, but at the same time the regular burger hade more well-balanced flavours. But still, the smashburger’s brioche bun was superior to the classic bun. Our fries were crispy and with great saltiness.
It is rare that long and slightly complicated menus succeed, but at Hos Andrej there is actually something for everyone hungry for a great burger in Trelleborg.