Hashtag Burger

#Återkomsten

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 19 oktober 2024
Foto: Dubbel Hot Cheese från Hashtag Burger.

Vi har haft en hel del brokiga upplevelser när det kommit till Hashtag Burger, inte minst i början av 2024 när vi äntligen fick testa dem och fick en riktig tråkig burgare. Men alla förtjänar en andra (eller tredje) chans, och under vår senaste resa till norra Uppsala bestämde vi oss för att besöka dem igen. Nu hade de byggt en rejäl uteservering vid sidan av burgarkiosken, och vi beställde två hamburgare från deras meny med sju köttburgare och en vegetarisk variant. Det blev en Dubbel Classic med cheddar, rödlök, pickles, vitlöksmajonnäs, senap och ketchup samt en Dubbel Hot Cheese med cheddar, rödlök, färska jalapeños, två chili cheese och chilimajonnäs. De kostade 135 kronor styck med dubbla 100-gramsköttpuckar, och både pommes frites och dricka ingick under lunchen. Läskutbudet var dock lite trist med lågbudgetvarianter.

Burgarna vi fick in denna gång var helt annorlunda än vid vårt senaste besök, för nu fick vi både maffiga och saftiga skapelser med massor av stekyta. Köttet som var mjukt och trist förra gången hade nu en krispig och välkryddad yta och en grym köttsmak. Det var mycket smaker i båda burgarna, och vi var extra förtjusta i Hot Cheese som bjöd på rejält med hetta – inte minst från de välfriterade chili cheesen. Vår Classic hade gul senap denna gång, vilket var en lättnad. Picklesens sälta tog dock över nu, och alla smakerna lyfte inte helt i Classic, kanske på grund av den spretiga vitlöksmajonnäsen. Men vi var ändå väldigt nöjda, och pommes fritesen var precis lika goda som förut.

Vi lämnade Hashtag Burger mätta och belåtna, och ganska lättade över att de faktiskt presterade denna gång. Det här är helt klart värt ett besök nästa gång du befinner dig i de norra delarna av Uppsala.

In English

We’ve had a lot of mixed experiences when it comes to Hashtag Burger, not least in early 2024 when we finally got to try them and got a pretty sad burger. But everyone deserves a second (or third) chance, and during our recent trip to northern Uppsala we decided to visit them again. This time they had built a large outdoor seating area next to the burger kiosk, and we ordered two burgers from their menu consisting of seven beef burgers and one vegetarian option; a Double Classic with cheddar, red onions, pickles, garlic mayo, ketchup and mustard and a Double Hot Cheese with cheddar, red onions, fresh jalapeños, two chilli cheese tots and chilli mayo. They cost 135 SEK (13 USD) each with double 100-gram beef patties, and both fries and a soft drink was included during lunch. However, the soft drink selection was a bit uninspired with low budget variants.

The burgers we got this time were completely different from our last visit, because now we got both big and juicy creations with lots of crust. The patty that was soft and dull last time now had a crispy and well-seasoned crust, and was super yummy. There was a lot of flavour in both burgers, and we were particularly fond of the Hot Cheese which offered plenty of heat – not least from the crispy chilli cheeses. Our Classic had yellow mustard this time, which was a relief. However, the saltiness of the pickles took over this time, and all the flavours didn’t really gel in our Classic, perhaps due to the garlic mayo. But we were still very satisfied, and the fries were just as delicious as before.

We left Hashtag Burger full and satisfied, and quite relieved that they actually delivered this time. They are definitely worth a visit next time you find yourself in the northern parts of Uppsala.

Adress

Tunagatan 30, Uppsala Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering augusti 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Hashtag Burger och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med vårt tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 2/5 till 4/5.

Recension från 11 januari 2024

Recension skriven av Toby Lee

Vi har fått tips om Hashtag Burger ända sedan de hade en matvagn i utkanten av Uppsala, och nu har de till slut skaffat sig en mer permanent plats i norra delarna av staden i form av en liten kiosk med några utomhussittplatser. Menyn bestod av åtta köttburgare och ett vegetariskt alternativ, och vi beställde en dubbel Classic med två 100-gramsköttpuckar, burgarcheddar, rödlök, pickles, senap, ketchup och vitlöksmajonnäs för 135 kronor. Under lunchen ingick dessutom både pommes frites och en läsk i priset.

Vår burgare var tyvärr väldigt slarvigt monterad, och när vi packade upp den märkte vi att den var oväntat kladdig med massor av sås i topplocket som fick ingredienserna att glida omkring. Stekytan var dessutom väldigt svag, och köttet var snarare mjukt än krispigt på utsidan. Första tuggan avslöjade dessutom att de använt sig av svensk gatukökssenap i stället för amerikansk gul senap, vilket var en riktig besvikelse. Trots att köttet var ganska mjukt så smakade det i alla fall rätt mycket, och det var gott. Briochebrödet var lite torrt, men detta räddades åtminstone av såserna och den stora mängden ost. Picklesen var väldigt smakrika och krispiga, och rödlöken hade också en trevlig krispighet. Pommes fritesen var måltidens höjdpunkt, och var härligt gyllengula och krispiga på utsidan, med ett härligt krämigt inre och precis lagom mycket sälta.

Vår upplevelse av Hashtag Burger var en tråkig sådan, och vi kändes oss ganska nedslagna när vi lämnade den svarta burgarkiosken – särskilt med tanke på alla lovorden som trillat in genom åren. Vi har ätit mycket bättre burgare än detta både i och utanför Uppsala och var tyvärr inte alls imponerade av vad vi fick.

We’ve heard about Hashtag Burger ever since they had a food cart in the outskirts of Uppsala, and now they finally have a more permanent location in the northern part of the city in the form of a small kiosk with some outdoor seating. Their menu consisted of eight beef burgers and one vegetarian option, and we ordered a double Classic with two 100-gram patties, burger cheddar, red onions, pickles, ketchup, mustard, and a garlic mayo for 135 SEK (13 USD). During lunch, both fries and a soft drink were included in the price.

Sadly, our burger was very carelessly assembled, and when we unpacked it we found it unexpectedly sticky with lots of sauce in the crown that made the ingredients slide around. The crust was also very weak, and the meat was soft rather than crispy on the outside. Our first bite also revealed that they used Swedish mustard instead of an American yellow mustard, which was a real disappointment. Even though the meat was quite soft, it still had a lot of flavour and tasted nice. The brioche bun was a bit dry, but this was at least helped by the sauces and the large amounts of cheese. The pickles were very flavourful and crispy, and the red onion had a nice crunch. The fries were the highlight of the meal, beautifully golden and crispy on the outside, with a lovely creamy interior and just the right amount of saltiness.

Our experience of Hashtag Burger was disappointing, and we left the black burger kiosk feeling rather downhearted – especially given all the praise that has been pouring in over the years. We have eaten much better burgers than this both in and outside of Uppsala and were unfortunately not at all impressed with what we got.

Topplistor

Sociala medier