Zup Burger har foodtrucks i Varberg, Halmstad och Falkenberg, och tipsen om dem har haglat under det senaste året. Så när vi hade vägarna förbi Varberg kunde vi inte missa chansen att testa dem. På menyn hittade vi sex olika hamburgare som kostade 99 kronor styck för en enkel köttpuck på 120 gram. Alla dessa burgare gick även att få med halloumi eller en vegansk sojapuck. Vårt val föll på en Smash 2.0 med högrev, cheddar, bacon, silverlök, senap, ketchup och dijonmajonnäs.
Det dröjde inte länge innan vi fick vår burgare, och förutom att den var ganska slarvigt monterad så såg den helt okej ut. Redan vid första tuggan märkte vi att köttet hade den härliga men ändå ovanliga kombinationen av en rejäl stekyta samtidigt som det var saftigt och fint ljusrosa inuti. Vi uppskattade verkligen den djupa och intensiva köttsmaken, men den hade nog lyft ytterligare med lite mer salt och peppar. Cheddarosten var krämig och skapade en fin balans med deras egeninlagda pickles och dijonnäsen. Vår favoritkomponent i burgaren var deras välsmakande och perfekt krispiga bacon på toppen av burgaren. Tyvärr fick vi lite för mycket ketchup, vilket gjorde burgaren lite för söt och slafsig. Brödet var okej utan att glänsa, och gjorde sitt bästa av situationen. Det var föredömligt rostat och höll ihop förhållandevis väl, men hade gärna fått vara lite fluffigare.
Zup Burger serverar den godaste burgaren vi har ätit hittills i Varberg, och är ett solklart resmål nästa gång vi är i närheten!
In English
Zup Burger have food trucks in both Varberg, Halmstad and Falkenberg, and we’re received loads of tips about over the past year. We passed by Varberg recently and couldn’t miss the chance to try them out. On the menu we found six different burgers that cost 99 SEK (9.5 USD) each with a 120-gram beef patty. All burgers could also be ordered with halloumi or a vegan soy patty. Our choice was the Smash 2.0 with beef, cheddar, bacon, white onions, ketchup, mustard and a dijon mayo.
It wasn’t long before we got our burger, and apart from being rather sloppily assembled, it looked okay. After our first bite we noticed that the patty had the lovely yet unusual combination of a deep crust while still being juicy and slightly pink on the inside. We really appreciated the deep and intense beefiness, but it would have been elevated with a little more salt and pepper. The cheddar cheese was creamy and created a nice balance with their house pickles and dijon mayo. Our favourite component of the burger was their tasty bacon, which was perfectly crispy. Unfortunately, we got a little too much ketchup, which made the burger a bit too sweet and sloppy. The bun was okay without being outstanding, and made the best of the situation. It was exemplary toasted though, and held together relatively well. But we would have preferred a fluffier bun for this kind of burger.
Zup Burger serve the best burger we have had so far in Varberg, and are definitely worth a visit!