Chucky Burger (eller Chucky U Like Burger som de även kallar sig) öppnade sin grillkiosk redan 2015 i norra Västerås, och när vi besökte dem för första gången 2018 tyckte vi att de serverade riktigt goda hamburgare till ett bra pris. Idag huserar de inte längre i grillkiosken utan har enbart sin restaurang i Erikslund. Lokalerna är ljusa och fräscha, och på menyn kämpade tiotalet burgare om vår uppmärksamhet. Vi beställde en Porky’s med cheddar, rökt sidfläsk, stekt lök och dressing, samt en Original med cheddar, sallad, tomat, rå lök och dressing. Båda burgarna kostade 119 kronor på lunchen, och då ingick även pommes frites och en läsk.
Vid beställningen fick vi veta att de hade haft problem med köttleveransen, och deras vanliga köttblandning på 70 % högrev och 30 % bringa var nu enbart bestod av högrev. Även det rökta sidfläsket på vår Porky’s hade bytts ut mot vanligt bacon. Men med det sagt var burgarna ordentligt byggda, och köttpucken på 150 gram såg ganska trevlig ut, trots sin försiktiga stekyta. Men precis som vi misstänkte så var färsen alldeles för mager med enbart högrev och blev därför ganska torr. Köttsmaken blev även alldeles för anonym och hade behövt både mer salt och peppar för att sticka ut. Baconet var dessutom segt och sladdrigt i vår Porky’s. Det vi var mest positiva över under måltiden var pommes fritesen och deras egengjorda dippsåser, som både var väldigt goda och intressanta. Vi fastnade lite extra för deras dip med gul lök, som återskapade känslan av att mysa hemma i soffan med en chipspåse.
Det var synd att Chucky Burger hade leveransproblem vid vårt besök, men vi måste kan ju bara recensera burgarna vi har köpt. Vi uppskattade den trevliga personalen och deras öppna attityd, och vi återvänder gärna i framtiden för att se om de fått bukt på problemen.
In English
Chucky Burger (or Chucky U Like Burger as they also call themselves) opened their grill kiosk already in 2015 in northern Västerås, and when we visited them for the first time in 2018, we thought they served really good burgers at a good price-point. Today they are no longer housed in the grill kiosk and only have their restaurant in Erikslund. The premises are bright and clean, and ten burgers fought for our attention on the menu. We ordered a Porky’s with cheddar, smoked pork, fried onions and burger sauce, and an Original with cheddar, lettuce, tomato, raw onions and burger sauce. Both burgers cost SEK 119 (11 USD) for lunch, which also included french fries and a soft drink.
When we placed the order, we learned that they’d had problems with their meat delivery, and their usual blend of 70% chuck and 30% brisket was now all chuck beef. The smoked pork on our Porky’s had also been replaced with regular bacon. But with that said, the burgers were nicely assembled, and the 150-gram meat beef patties looked quite nice, despite their weak crust. But just as we suspected, the meat was far too lean with only chuck, making it quite dry. The beef flavour was also far too anonymous and needed more salt and pepper to stand out. The bacon was also chewy and sloppy in our Porky’s. The most positive thing about our meal was the fries and their homemade dipping sauces, which were both very tasty and interesting. We were particularly fond of their yellow onion dip, which made us want to chill on the couch with a bag of chips.
It was a shame that Chucky Burger had delivery problems during our visit, but we can only review the burgers we bought. We appreciated the friendly staff and their honest attitude, and we’ll gladly return in the future to see if they’ve overcome the problems.