Hamburgeriet ligger i Kopparlunden i Västerås, men vi på Burgerdudes har följt deras resa sedan ICA Vallby-tiden – och har recenserat dem flera gånger sedan 2017. De är fortsatt en populär destination hos Västeråsborna, inte minst tack vare deras ägares starka personlighet och närvaron i sociala medier. Menyn bjöd på tiotalet olika köttburgare, och vi beställde en dubbel Cheeseburger med burgarost, pickles, rödlök, majonnäs, senap och ketchup samt en dubbel Superstar med burgarost, bacon, rödlök, krispsallad, pickles och burgardressing. De kostade 149 kronor styck (enkelburgare kostade 115 kronor), inklusive pommes frites.
Våra burgare såg förvånansvärt olika ut när de serverades. Visst att det var olika toppings på, men vår Cheeseburger var märkbart bredare och plattare ut än vår högsmala Superstar. Köttet i båda var smakrikt och gott, men texturen var lite mjukare och saftigare i vår Superstar, så visst var det en viss skillnad mellan hur de tillagat köttet i båda burgarna. Köttet var dessutom översaltat, och sältan förstärktes av att de använt sig av en saltgurka snarare än syrligare dillpickles. Men annars var vår Cheeseburger lite för tam i smakerna, och hade mått bra av mer ost, lök och sås. För trots den ganska goda smaken från köttet och brödet så lyfte inte övriga smaker. I vår Superstar hjälpte baconet till mycket rent smakmässigt, men det var lite upphackat och försiktigt stekt vilket gav burgaren en jämnmjuk textur. Våra pommes frites var av klassisk gatukökstyp, men portionen var stor och de var dessutom välfriterade och välkryddade.
Vi vet att Hamburgeriet har både ambitionen och kunskapen att servera riktigt goda burgare, men vi kan inte blunda för den ojämna kvaliteten och kompositionen. Men hos Hamburgeriet får du fortfarande goda, prisvärda och mättande burgare, och vi hoppas att de kämpar vidare med detaljerna och rutinerna inför vårt nästa besök.
In English
Hamburgeriet can be found in Kopparlunden in Västerås, but we at Burgerdudes have followed their journey since the ICA Vallby days – and have reviewed them several times since 2017. They remain a popular destination in Västerås, largely due to their owner’s strong personality and social media presence. The menu offered ten different beef burgers, and we ordered a double Cheeseburger with American cheese, pickles, red onion, mayo, ketchup and mustard, and a double Superstar with American cheese, bacon, red onion, lettuce, pickles and burger sauce. They cost 149 SEK (13.5 USD) each (single burgers cost 115 SEK (10.5 USD)), including french fries.
Our burgers looked surprisingly different when they arrived. Sure, there were different toppings on them, but our Cheeseburger was noticeably wider and flatter than our tall and narrow Superstar. The patties in both of them tasted very good, but the texture was a bit softer and juicier in our Superstar, so they had clearly been cooked differently. But otherwise our Cheeseburger was a little too tame in terms of flavours, and would have benefited from more cheese, onion and sauce. Despite the flavoursome meat and buns, the other ingredients didn’t really stand out. In our Superstar, the bacon helped a lot in terms of flavour, but it was finely chopped and a bit undercooked, making the burger a bit too soft. Our french fries were of the regular grill kiosk variety, but there was a large portion and they were also well-fried and nicely seasoned.
We know that Hamburgeriet have both the ambition and knowledge to serve really good burgers, but we can’t ignore the uneven quality and assembly. Hamburgeriet still offer tasty, affordable and filling burgers, and we hope that they continue to work on the details and routines ahead of our next visit.