Brooklyn Visby – som även går under namnet Brooklyn Burgers and Bar – öppnade på Gotland i april 2015, och vi recenserade dem för första gången samma år. Den USA-inspirerade inredningen går i mörka färger, och lokalen är i övrigt stilren med en stor uteservering. Vårt val föll på en West 8 Street Burger med 150 gram egenmald högrev samt cheddar, majonnäs, silverlök, dillpickles, senap och ketchup för 125 kronor. Priset har knappt höjts sedan öppningen (även om priset för extra kött har fördubblats till 40 kronor).
Hamburgaren såg inbjudande ut och och låg bra i handen. Köttet var snyggt rosastekt som utlovat och ordentligt saftigt. Brödet från lokala Brödboden var väldigt gott och var som sig bör rostat på insidan. Det var både fluffigt och lyckades hålla kvar köttsafterna på ett tillfredsställande sätt. Vi uppskattade den stora mängden cheddarost, och deras egentillverkade dillpickles var en höjdare. Däremot innehöll burgaren alldeles för mycket majonnäs. De övriga tillbehören gjorde vad de skulle utan att sticka ut för mycket. Det var helt enkelt en välkomponerad hamburgare vi fick äta, precis som förra gången.
Vårt betyg från vårt tidigare besök förblir oförändrat, då vi anser att Brooklyn Visby fortfarande säljer goda och prisvärda hamburgare som överträffar allt annat vi har testat i Visby. Det blir en fyra med guldkant denna gång, och vi ser fram emot att se vad de lyckas finslipa till vårt nästa besök.
In English
Brooklyn Visby – also known as Brooklyn Burgers and Bar – opened on the Swedish island Gotland back in April of 2015, and we first reviewed them that same year. The American inspired dark interiors are sparsely decorated, and they have a large outdoors seating area. We ordered a West 8 Street Burger with a 150-gram beef patty made house ground chuck, plus cheddar, mayo, white onions, dill pickles, ketchup and mustard for 125 SEK (15 USD). The burger prices have hardly been raised at all since they’ve opened (apart from an extra burger patty now costing 40 SEK (5 USD) – double as much as before).
The burger looked really tasty and felt great in our hand. The beef was nicely cooked–medium just as we’d ordered it–and really juicy. The buns come from the local bakery Brödboden, and tasted really good. It was properly toasted on the inside, and soaked up all the beef juices without losing it’s fluffy feel. We also appreciated the generous amounts of cheddar and their inhouse pickles. The biggest letdown was the overuse of mayo, but the other ingriedients did their job without taking over. Overall, this was a really good burger, just like last time.
Our grade is the same as in our first review, seeing as Brooklyn Visby still serve tasty burgers at an acceptable pricepoint. Their four stars shine bright, and we look forward to seeing what improvements they’ll make for our next visit.