Black Tap Craft Burgers & Beer blev en viral sensation för några år sedan tack vare deras freakshakes – vilda milkshakes med fantastiska toppings. Vi recenserade dem redan 2017 och var då riktigt imponerade, men i och med att de har vuxit sig stora internationellt så var vi tvungna att testa dem igen. Vi besökte till och med samma restaurang som förra gången, nämligen den i Midtown, New York. Menyn var nästintill oförändrad, och valet föll återigen på en The All-American Burger med ost, sallad, tomat, pickles och specialsås för 17 USD (185 kronor). Pommes frites ingick i priset.
Vi blev helt förstummade av att burgaren vi fick in 2022 såg nästan exakt likadan ut som den vi åt för fem år sedan. Grönsakerna serverades bredvid burgaren, och vi fick alltså lägga på dem efter eget behag. Köttet hade en klart godkänd stekyta och smak, och osten hade smält fint. Deras sås var god, men precis som förra gången fick vi kylskåpskalla grönsaker. Att köttet hade lagts upp och ner i brödet såg vi mest som tragikomiskt, men också som ett tecken på deras engagemang. Självklart beställde vi även en freakshake till maten för 9,5 USD (100 kronor), och även om den hade svårt att stå sig i värmen så smakade den riktigt gott, och var än en gång höjdpunkten under vår måltid.
Black Tap Craft Burgers & Beers freakshakes håller fortfarande måttet och är värda att testa, men vi har svårt att rekommendera deras burgare lika högt. Den var fortfarande god och värd att testas internationellt, men om du är i New York så finns det många andra stjärnskott att besöka.
In English
Black Tap Craft Burgers & Beer became a viral sensation a few years ago thanks to their freakshakes – wild milkshakes with fantastic toppings. When we first reviewed them back in 2017 we were impressed by their burgers as well, but seeing as they’ve expanded into several different cities and countries we felt that the time was right to pay them another visit. We chose the same location as we did last time, in Midtown New York. The menu cas virtually the same, so we ordered the same thing – a The All-American Burger with cheese, lettuce, tomato, pickles and their special sauce for 17 USD (185 kronor). French fries were included in the price.
We were amazed with how our burger looked, as it was almost identical to the one we ate five years before. The vegetables still came on the side and could be added after our own taste. The beef had a decent crust and flavour, and the cheese had melted nicely. We liked their special sauce, but just like last time our vegetables were ice cold. And the fact that they’d placed the patty upside down in the bun probably showed the kitchen’s levels of engagement. We ordered a freakshake this time as well for 9.5 USD, and even though it had problems surviving the heat we did enjoy it. It was once again the highlight of our meal.
Black Tap Craft Burgers & Beer’s freakshakes still hold their own and are worth the visit, but we no longer feel that their burger holds the same standard. It’s still a decent burger and is worth ordering if you find a Black Tap restaurant in an international location, but in New York there are far too many other burgers that you ought to try instead.