Shake Shack öppnade redan i början av 2000-talet som en snabbmatsvagn i Madison Square Park, och har successivt växt till en börsnoterad snabbmatskedja med fler än 250 restauranger världen över. Deras simpla men välgenomtänkta meny har fungerat som inspiration till många burgarhak världen över, och vi har ätit på många av deras restauranger i flera länder. Under vårt senaste besök i New York kände vi att det var dags att uppdatera vår recension.
Menyn är generellt konsekvent i alla deras restauranger, utöver några mindre lokala ändringar och säsongsprodukter. Deras ikoniska Double Shackburger med ost, sallad, tomat och Shacksås serveras i ett rostat potatisbröd och är alltid ett säkert val, och var även det vi åt vid vårt senaste besök. Den kostade 9 USD (95 kronor), och vi beställde även deras pommes frites för 3,5 USD (35 kronor). Shake Shacks burgare har alltid varit välkomponerade vid våra besök, och brukar kännas bra i handen. Vi förespråkar att du väljer dubbla köttpuckar för perfekta proportioner. Den utmärkta stekytan nästan glänser i solljuset, och både osten och såsen tillför en härlig krämighet. Om något så blir allt lite mjukt, och vi kan ibland sakna något som bryter av texturen lite mer än vad som uppnås med salladen. Pommes fritesen hade kunnat få lite mer färg i fritösen också, men smakade ändå gott och slank ned ganska fort.
Vi förbluffas ständigt av att en så här pass stor kedja kan leverera så hög standard, år in och år ut. Det är verkligen starkt jobbat, och helt klart ett bevis på att de fortfarande serverar en av världens bästa snabbmatsburgare.
In English
Shake Shack started out as a fast-food wagon in Madison Square Park in the early 2000’s, and have since grown into a publicly traded food chain with over 250 restaurants worldwide. Their simple but cohesive menu has inspired countless burger joints all over the world, and we’ve visited them in several countries over the years. And now during our latest visit to New York we felt that it was time to update our current review.
Their menu is mainly the same no matter the location, with the exception of smaller local changes and seasonal varieties. Their iconic Double Shackburger with cheese, lettuce, tomato and their Shack sauce comes served in a potato bun, and is always a good choice. We ordered it this time as well, and paid 9 USD for it, plus 3.5 USD for an order of fries. Shake Shack’s burgers have always been well-assembled during our visits, and are usually nicely balanced and look great. We recommend double patties for the best possible ratio, and the excellent crust is equally impressive with its appetizing shine, which is complemented by the creamy cheese and burger sauce. Our main complaint is usually that our burgers often are a bit too soft, and we would have liked some more crisp textures besides the lettuce. Their french fries would be even better if they got a bit more colour in the fryer, but still taste nice and usually get eaten anyway.
We’re constantly amazed by how such a large chain can keep serving such great burgers, all over the world and year after year. It’s really impressive, and definite proof that they still serve one of the best fast-food burgers you can get.