Little Bad Wolf är en gastropub i Andersonville kort utanför Chicagos stadskärna som har blivit väldigt hajpad de senaste åren. På menyn fanns två olika hamburgare och ett tredje alternativ med tre sliders. Vi valde den mindre av de två hamburgarna – deras Bad Burger med två köttpuckar, amerikansk ost, pickles och en rödlöksmajonnäs. Den kostade 19 dollar (200 kronor) inklusive pommes frites, och vi lade dessutom till bacon för det humana priset på 2 dollar (20 kronor).
Hamburgaren såg mer än lovande ut när den serverades. Brödet glänste gyllene i vårsolen och de dubbla ostskivorna låg inbjudande nersmälta över köttet. Vår första tugga bjöd på en sällan skådad smakexplosion med ett perfekt stekt kött som var saftigt och välkryddat med en läcker stekyta. Köttsmaken var exceptionell, och brödet var utmärkt stunsigt med en välavvägd balans mellan tuggmotstånd och himmelsk fluffighet. En viss sötma fanns där utan att ta över. Den krämiga osten var lite anonym, då den försvann lite mot det smakrika köttet. Ratiomässigt så hade burgaren kanske behövt antingen ett lite större bröd eller aningen mindre köttpuckar för att bli hel perfekt, men detta var ändå petitesser i sammanhanget. Valet att beställa till bacon var ett gott sådant, då det var krispigt, salt och syndigt tillfredställande. Och även om nivån inte riktigt nådde upp till Au Chevals bacon så kostade det bara en tredjedel så mycket. Syran från deras egeninlagda pickles var välbalanserad, och vi uppskattade även rödlöksmajonnäsens vinägriga sötma. Pommes fritesen som ingick var härligt krispiga och hade en nästan köttig smak som vi verkligen uppskattade.
Det är ingen tvekan om att Little Bad Wolf serverar en av Chicagos absolut bästa hamburgare, och den tillhör verkligen toppskiktet av vad vi har provat. Det här är inget du vill missa nästa gång du reser till Chicago.
In English
Little Bad Wolf is a gastropub in Andersonville, just outside central Chicago, which has become very popular in recent years. Their menu had two different burgers and a third option with three sliders. We chose the smaller of the two hamburgers – their Bad Burger with two meat patties, American cheese, pickles and a red onion mayonnaise. It cost 19 USD including fries, and we also added bacon for the humble price of 2 USD.
Our burger looked more than promising when it arrived. The bun shone golden in the warm sunshine and the double slices of cheese lay invitingly melted over the beef. Our first bite was an unexpected taste explosion, with perfectly cooked meat that was juicy and well-seasoned with a delicious crust. The flavour of the meat was exceptional, and the bun was superbly sturdy squishy a good balance between chewiness and heavenly fluffiness. A certain sweetness was present without taking over. The creamy cheese was a little anonymous, as it faded a little against the flavoursome meat. Ratio-wise, the burger would have benefited from either a slightly larger bun or slightly smaller beef pattiesto make it perfect, but these were minor issues in the grand scheme of things. Ordering the bacon was a good choice, as it was crispy, salty and sinfully satisfying. And even though it wasn’t quite up to the standard of Au Cheval’s bacon, it only cost a third as much. The acidity of their pickles was well balanced, and we also appreciated the vinegary sweetness of the red onion mayo. The accompanying fries were wonderfully crispy and had an almost meaty flavour that we really appreciated.
There’s no doubt that Little Bad Wolf serves one of the best burgers in Chicago, and it’s also in the top tier of what we’ve tried overall. You definitely won’t want to miss this the next time you travel to Chicago.