Burgers Never Say Die började som en popup-restaurang hemma hos Shawn Nee, men i och med att köerna ringlade sig långa utanför hans hus varje gång han höll öppet så var han till slut tvungen att öppna en riktig restaurang. 2019 slog de upp portarna till sitt hål i väggen, med endast ett par bänkar för gäster och leveransbud. Menyn var kort och koncis, där vi kunde välja mellan två eller tre köttpuckar (Regular/Three Stack). Båda burgarna serverades med ost, lök, pickles, senap och ketchup, och valet föll på en Regular för 10 USD (110 kronor) samt en pommes frites för 5 USD (55 kronor).
Maten beställdes i en lucka och ett par minuter senare fick vi en påse. Vår första tanke var att vi borde beställt en trippel, för brödet kände oproportionerligt stort. Köttet var verkligen en stjärna med sin härliga crust, rejäla smak och perfekta kryddning. Brödet var fint rostat, men tyvärr lite segt. Och trots osten, senapen och ketchupen så var vår burgare ganska torr. Som helhet smakade det gott, men vi tyckte att detaljerna saknades och såg gott om möjligheter till förbättring. Lite mer ost, lite saftigare kött, lite mindre bröd eller en klick majonnäs hade alla förbättrat måltiden markant. Pommes fritesen blev snabbt lite för mjuka, och vi borde kanske ha låtit påsen vara öppen så att de inte ångades.
Vi älskar den enkla menyn hos Burgers Never Say Die, och allt smakade faktiskt gott. Men vi hade ändå förväntat oss lite mer av detta omtalade ställe. Och nästa gång beställer vi helt klart en Three Stack.
In English
Burgers Never Say Die started out as a pop-up restaurant in Shawn Nee’s home, but with queues forming outside his house every time he opened, he eventually had to open a proper restaurant. In 2019, he opened the doors to his hole in the wall, with only a few benches for guests and delivery drivers. The menu was short and concise, with a choice of two or three beef patties (called Regular/Three Stack). Both burgers came with cheese, onions, pickles, ketchup and mustard, and we ordered a Regular for 10 USD and french fries for 5 USD.
After a few minutes later we got a bag with our food. Our first thought was that we should have ordered a Three Stack, as the bun felt disproportionately large. The beef was truly the star of the show with its lovely crust, rich flavour and perfect seasoning. The bun was nicely toasted, but unfortunately a little chewy. And despite the cheese, ketchup and mustard, our burger was quite dry. Overall, it tasted good, but we found the details lacking and saw plenty of room for improvement. A little more cheese, juicier meat, a smaller bun or a dollop of mayonnaise would all have improved the meal significantly. The fries quickly became a little too soft, and we perhaps should have left the bag open so they didn’t get steamed.
We love the simple menu at Burgers Never Say Die, and everything did taste nice. But we still expected a bit more from this famous place. And next time we will definitely order a Three Stack.