Gott’s Roadside är en minikedja i Kalifornien, USA. De började 1999 i Napa och har vuxit till åtta enheter i närområdet, med flera restauranger i bl.a. San Francisco. De stoltserar med sitt fokus på lokala råvaror och menyn är ganska lång. Vi beställde in flera olika burgare, vilket vi tyvärr fick ångra i efterhand. Det blev klassikern Double Bacon Cheeseburger, chiliburgaren Double Green Chile Cheeseburger, svampburgaren Wisconsin och ädelostburgaren Double Western Bacon Blue Ring. De kostade ca 13 USD (145 kronor) för enkelburgarna och 17 USD (180 kronor) för dubbelburgarna. Vi testade även flera sidorätter, som vitlökspommesfrites och lökringar för 5 USD (55 kronor) styck och friterad brysselkål för 7 USD (80 kronor).
Burgarna serverades snyggt på en bricka, men vi såg direkt några detaljer som vi ifrågasatte. Vår Western Bacon Blue Ring hade bytts ut mot ytterligare en Wisconsin, och båda dessa hade delats mitt itu. Brödet på dessa var av ciabattatyp; segt och opassande som ett burgarbröd. Köttet i alla våra burgare var kompakt och hade en jättetråkig konsistensen. Det smakade ganska mycket grillat, och påminde på så sätt om en lyxigare Whooper. Baconet var segt, men vi tyckte ändå att vår baconburgare med sitt äggtunga bröd var bäst av de vi testade. Tillbehören var alla goda och vi uppskattade även att vi kunde ge vår läsk smaksättning. Utöver köttet och brödet i alla våra burgare så var övriga ingredienser klart godkända, men det stora problemet var att alla som åt av Wisconsinburgarrna blev matförgiftade senare på dagen, och båda vi och vårt sällskap låg utslagna i flera timmar.
Kombinationen av tråkigt kött, fel burgare och en rejäl matförgiftning var inte nådig, och det kommer att dröja länge innan vi vågar sätta vår fot på Gott’s Roadside igen.
In English
Gott’s Roadside is a mini-chain in California, USA. They started out in Napa in 1999 and have grown to eight units in the surrounding area, with several restaurants in San Francisco. They pride themselves on their focus on local ingredients and the menu is quite extensive. We ordered several different burgers, which we sadly came to regret afterwards. We had a Double Bacon Cheeseburger, a Double Green Chile Cheeseburger, a Wisconsin mushroom burger and a blue cheese Double Western Bacon Blue Ring burger. A single patty burger cost around 13 USD and a double patty burger cost around 17 USD. We also tried several side dishes, such as garlic fries and onion rings for 5 USD each and fried Brussels sprouts for 7 USD.
Our burgers arrived neatly served on a tray, but we immediately noticed a few questionable details. Our Western Bacon Blue Ring had been replaced with another Wisconsin, and they had both been cut in half. The buns on these were of the ciabatta variety; chewy and unsuitable as a burger bun. The meat in all our burgers was dense and had a very boring texture. It tasted quite a bit like grilled meat, reminiscent of a fancier Whooper. The bacon was chewy, but we still thought our bacon burger with its egg-heavy bun was the best of the ones we tried. The accessories were all good and we also appreciated that we could flavour our soda. Apart from the meat and bread in all our burgers, the other ingredients were certainly acceptable, but the big problem was that everyone who ate the Wisconsin burgers got food poisoning later in the day, and our entire party was knocked out for several hours afterwards.
The combination of disappointing meat, the wrong burger and a serious case of food poisoning was pretty awful, and it’ll be a long time before we dare to set foot in Gott’s Roadside again.