BurgerFi slog upp sina dörrar för första gången redan 2011 och har sedan dess växt till fler än 100 restauranger runt om i USA, samt flera utanför landets gränser. De har alltid varit stolta över sitt noggrant utvalda anguskött utan antibiotika, något som vi är glada att de fortsatt med under så många år – särskilt med tanke på att det gäller en så stor kedja. Vi recenserade BurgerFi redan 2019 och ansåg då att de var bland de skickligaste bland de stora kedjorna, och när vi passerade dem i Nashville valde vi att se om de fortfarande höll måttet
Vi beställde tre olika burgare, nämligen The CEO med dubbla köttpuckar av wagyu och bringa samt lagrad schweizisk ost, baconsylt och tryffel-aioli för 12 USD (125 kronor), BurgerFi Cheeseburger med dubbla angus-köttpuckar, amerikansk ost, sallad, tomat och Fi-sås för 9,70 USD (100 kronor) och Ultimate Bacon Cheeseburger med dubbla angus-köttpuckar, amerikansk ost och dubbel bacon för 11 USD (115 kronor). En meny med pommes frites och en dryck kostade ytterligare 6 USD (60 kronor). Vi har tidigare fått burgare från BurgerFi med en oerhört djup köttsmak, särskilt i The CEO, och det har varit den som gett dem så höga betyg. Nu senast smakade köttet ungefär likadant i alla burgarna, och det var riktigt gott och mört utan att vara fantastiskt. I The CEO var det nu baconsylten som imponerade mest, och vår cheeseburgare var smakrik och påminde om en lyxig Whopper. Tyvärr var baconburgaren riktigt torr och tråkig, och överlag hade alla burgare hade mått betydligt bättre av mer sås. Pommes fritesen var goda och hade en tydlig potatissmak, och vi gillade att få blanda smakerna helt fritt i fontändrycken.
BurgerFi serverar en klart godkänd burgare. Om du befinner dig i närheten av en så är de helt klart värda ett besök, även om de inte längre är en destination värda en extra omväg.
In English
BurgerFi first opened their doors back in 2011 and has since grown to more than 100 restaurants across the US, as well as several outside the country. They’ve always prided themselves on their carefully selected, antibiotic-free angus meat, and we’re glad they’ve continued to do so for so many years – especially for such a large chain. We first reviewed BurgerFi back in 2019 and found them to be one of the best among the big chains, and when we passed them in Nashville it was time to see if they were still up to the task.
We ordered three different burgers: The CEO with double wagyu and brisket patties, aged Swiss cheese, bacon jam and truffle aioli for 12 USD, the BurgerFi Cheeseburger with double angus patties, American cheese, lettuce, tomato and Fi sauce for 9.70 USD and the Ultimate Bacon Cheeseburger with double angus patties, American cheese and double bacon for 11 USD. A menu with fries and a drink cost another 6 USD. We’ve had burgers from BurgerFi in the past with an incredibly deep beef flavour, especially in The CEO, and that’s what has given them such high ratings. This time around, the meat tasted about the same in all our burgers, and it was really good and tender without being amazing. In The CEO, the bacon jam was now the most impressive component, and our cheeseburger was flavourful and reminiscent of a luxurious Whopper. Unfortunately, the bacon burger was really dry and boring, and overall all the burgers would have been much better with more sauce. The fries were tasty and had a distinct potato flavour, and we liked being able to mix the flavours freely in our fountain drink.
BurgerFi serve a perfectly decent burger. If you are near one, they are definitely worth a visit, even if they no longer are a destination worth an extra detour.