Culver’s Frozen Custard and ButterBurgers grundades 1984 av fyra syskon i Sauk City, Wisconsin, och kedjan har nu vuxit till nästan 1 000 restauranger i fler än hälften av USAs 50 delstater. De flesta av dessa finns i mellanvästra USA, men vi besökte dem när vi var i Murfreesboro i närheten av Nashville, Tennessee. Anledningen till vårt besök var de hyllningar vi sett om dem på Reddit om att de skulle vara bättre än andra kedjor som In-N-Out Burger, Shake Shack och Five Guys. Vi beställde en Double Bacon Deluxe med två köttpuckar, ost, bacon, sallad, tomat, rödlök, pickles och majonnäs, en portion pommes frites och en läsk för 11,50 dollar (120 kronor).
Vår burgare hade en ganska trevlig stekyta på köttet, men såg i övrigt ganska alldaglig ut. Och när vi började äta kunde vi även konstatera att köttet var tråkigt tuggigt, vilket verkligen drog ner vår upplevelse. Brödet var också trist då det inte var tillräckligt rostat, och blev ganska svampigt framåt slutet av måltiden. Men vi gillade baconet, som var både smakrikt och bidrog med en trevlig krispighet som vi uppskattade. Både den väldigt fyrkantiga osten och majonnäsen bidrog med krämighet, även om vi gärna hade sett dem bättre utspridda i hela burgaren. De kalla grönsakerna bidrog bara med en trevlig färgklick och inte mycket annat, och i slutändan så var vi nog mest nöjda med proportionerna mellan de olika ingredienserna. Vi hade även gillat pommes fritesen mer om den varit hårdare friterad. Deras egengjorda root beer var måltidens höjdpunkt, och både varianterna med och utan socker var en succé.
Vi vet inte om våra förväntningar på Culver’s Frozen Custard and ButterBurgers var för högt ställda, men de är verkligen inte med i fighten om att vara den bästa kedjeburgaren i USA.
In English
Culver’s Frozen Custard and ButterBurgers was founded in 1984 by four siblings in Sauk City, Wisconsin, and the chain has now grown to nearly 1,000 restaurants in more than half of America’s 50 states. Most of these are in the Midwest, but we visited them when we were in Murfreesboro, near Nashville, Tennessee due to the praise we’d seen on Reddit about them being better than other chains like In-N-Out Burger, Shake Shack and Five Guys. We ordered a Double Bacon Deluxe with two beef patties, cheese, bacon, lettuce, tomato, red onion, pickles and mayo plus fries and a soda for 11.50 USD.
Our burger had a pretty nice crust and patty, but looked pretty boring otherwise. And when we started eating, we could also tell that the beef patties were dull and chewy, which was a real disappointment. The bun was also boring as it hadn’t been toasted enough, and it got a bit soggy towards the end of the meal. However, we liked the tasty and crunchy bacon. The very square cheese and the mayo were creamy, but we would have liked to see them better distributed across our burger.
The cold vegetables just added a nice splash of colour and not much else, and in the end we were probably happiest with the proportions of the different ingredients. We would have enjoyed the fries more if they had been cooked for longer as well. Their homemade root beer was the highlight of our meal, and both the sugary and sugar-free versions were a hit.
Perhaps our our expectations of Culver’s Frozen Custard and ButterBurgers were too high, but they are far from being one of the best chain burgers in the US.