Den något ökända kedjan Hooters grundades som ett aprilskämt för över 40 år sedan, men tilltaget var väldigt lyckat och idag har de fler än 400 restauranger världen över. Det som utmärker Hooters är valet av uniform för deras anställda, där de unga och hårt sminkade tjejerna har på sig korta shorts och tajta tröjor med djup urringning. Vi har fått höra genom åren att de ska ha de bästa vingarna bland alla kedjor, men vi åkte såklart dit med ett mål i sikte: burgaren.
Hooters låter dig bygga din egen burgare, och vi valde två quarter pounder-puckar på 113 gram styck, burgarost, sallad, tomat, lök, pickles och deras Daytona Beach-sås i ett briochebröd för cirka 13 dollar inklusive curly fries. Och så beställde vi även 10 kycklingvingar för 15,5 dollar. Burgaren serverades på ett fat, genomborrad av en stor kniv. Utöver det så var vi i alla fall nöjda med hur de byggt ihop burgaren, men tyvärr så hade köttet en riktigt tråkig konsistens och smakade väldigt lite. Det torra brödet smulades dessutom sönder där vi höll i det. De flesta av grönsakerna var kylskåpskalla och smakade knappt något, men vi uppskattade den distinkta dillsmaken i deras pickles. Curly friesen hade gärna fått vara ännu krispigare än de var, men de smakade gott och vi uppskattade kryddblandningen de använt. Och vad gäller kycklingvingarna så var de i alla fall godkända, men inte alls så goda som vi hade hoppats på.
Servitriserna minglade mellan borden med varierade sällskap, som sträckte sig från enskilda män till barnfamiljer. Det var uppenbart att dricksen var väldigt viktig för servitriserna, för de kom förbi vårt bord åtaliga gånger för att se till att vi hade det bra. En sak var i alla fall säker, och det var att ingen går till Hooters för själva maten.
In English
The notorious Hooters restaurant chain was founded as an april fool’s joke over 40 years ago, but it was a roaring success and today they have over 400 restaurants worldwide. What sets Hooters apart is the choice of uniform for their employees, with the young and heavily made-up girls wearing short shorts and tight jumpers with a deep neckline. We’ve been told over the years that they have the best wings of any chain, but of course we went there with one goal in mind: the burger.
Hooters lets you build your own burger, and we opted for two quarter pounder patties for a total of 226 grams of beef, american cheese, lettuce, tomato, onions, pickles and their Daytona Beach sauce in a brioche bun for about 13 USD including curly fries. And we also ordered 10 chicken wings for 15.5 USD. The burger was served on a platter, punctured by a large knife. We were happy with how they put the burger together otherwise, but unfortunately the meat had a really dull texture and had very little flavour. The dry bun also crumbled where we held it. Most of the vegetables were fridge cold and barely tasted of anything, but we did appreciate the distinct dill flavour in their pickles. The curly fries could have been even crispier than they were, but they tasted nice and we appreciated the spice blend they’d used. And as for the chicken wings, they were at least acceptable, but not nearly as good as we had hoped.
The waitresses mingled between the tables with a large variety of customers, ranging from single men to families with children. It was obvious that tipping was very important to the servers, because they came by our table countless times to make sure we were having a good time. But one thing was certain, and that was that no one really goes to Hooters for the actual food.