The Patterson House är en speakeasy-liknande bar i centrala Nashville. Själva huset som baren ligger i ser ut som vilket hus som helst i området, men efter att vi pratat med hovmästaren så fick vi kliva in bakom ett skynke, och där möttes vi av en härlig lokal med dov belysning och stämningsfullt lugn musik. På menyn hittade vi flera sidor med olika drinkar, följt av en kort meny som faktiskt innehöll en burgare. Vi beställde såklart deras TPH Burger som innehöll dubbla köttpuckar, ost, ”umami-lök”, hemgjorda pickles och specialsås. Burgaren kostade 18 dollar (190 kronor) och pommes frites ingick i priset.
Vår hamburgare var väldigt enkel, men såg ändå inbjudande ut med en rejäl stekyta på köttpuckarna och snyggt smält ost. Köttet var saftigt och osten bidrog med en hel del krämighet. Vi hade dock gärna sett mycket mer av såsen, då det blev väldigt torrt ute i kanterna på det annars mjuka och fluffiga brödet. Annars var ration mellan kött och bröd välbalanserad. Den så kallade umami-löken bidrog varken med särskilt mycket umami eller konsistens, och det hade varit bra med mer av båda delarna för att verkligen sticka ut. Det som faktiskt stack ut mest var deras hemgjorda pickles, men det var mest för att den faktiskt var lite för dominant i smaken. Pommes fritsen var riktigt goda och vi uppskattade även den intressanta pepparrotsdippen.
The Patterson House serverar helt otroliga drinkar i en riktigt härlig miljö. Vi rekommenderar helt klart ett besök för dem, och då passar det såklart bra att beställa in burgaren också.
In English
The Patterson House is a speakeasy-looking bar in the centre of Nashville. The house itself looks like any other building in the area, but after talking to the host, we were allowed to enter behind a curtain, where we were greeted by a lovely room with dim lighting and atmospheric, calm music. On the menu we found several pages of different cocktails, followed by a short food menu with a burger. We ordered their TPH Burger with double beef patties, cheese, ”umami onions”, homemade pickles and special sauce, and it cost 18 USD, including french fries.
Our burger was very simple, but still looked inviting with a deep crust on our patties nicely melted cheese. The beef was juicy and the cheese added a lot of creaminess. However, we would have liked to have seen a lot more of the sauce, as it became very dry around the edges of the otherwise soft and fluffy bun. Otherwise, the patty-to-bun ratio was well balanced. The so-called umami onions didn’t add much umami or texture though, and we would have liked more of both for them to really stand out. The most notable ingredient was their homemade pickles, mainly due to them being a bit too dominant in flavour. The fries were really good and we also appreciated the interesting horseradish dip.
The Patterson House serve absolutely incredible drinks in a really lovely environment. We definitely recommend that you pay them a visit, and if you do the burger is well worth checking out as well.