4 Charles Prime Rib kan beskrivas som ett intimt vardagsrum i en källare i New York, och denna köttrestaurang med speakeasy-känsla drivs av ägarna av Au Cheval. Bord bokas upp till 30 dagar i förväg, men vi lyckades åtminstone boka en takeaway till nästkommande dag och kunde därför gå fram till baren och få vår mat efter bara tio minuters väntan. Vi promenerade till första bästa trappa med vår påse och åt vår dyra måltid där istället. Att äta på 4 Charles Prime Rib sägs vara en upplevelse man sällan glömmer där burgaren ofta serveras genom att servitören tar på sig vita handskar och delar burgaren åt besökaren. Därför var det lite roligt att vi faktiskt fick en vit handske i vår takeaway-påse.
Burgaren, som var en rejäl Double Wagyu Cheeseburger med 280 gram kött, ost, pickles och dijonnäs. Den kostade saftiga 37 USD (390 kronor), och vi lade dessutom till bacon för ytterligare 9 USD (95 kronor). Hiskeligt dyrt såklart, men redan vid första tuggan insåg vi att detta höll samma höga kvalitet som på Au Cheval. Köttet var mört och samtidigt otroligt fint stekt med en perfekt kryddning och en otroligt intensiv biffsmak. Baconet tillförde en utomordentlig smakdimension, med en härligt rökig smak och samma konsistens som rumstempererat smör. Osten, dijonnäsen och picklesen tillförde sin unika textur och smakerna samspelade perfekt, och i ett nafs var burgaren slut.
Eftersom vi hade ätit på Au Cheval bara några dagar tidigare så kunde vi känna vissa skillnader, även om de var otroligt lika varandra. Burgaren på 4 Charles Prime Rib var snäppet bättre, men båda kommer såklart med våra högsta rekommendationer om du vill fira något lite extra mycket. Om du har pengar att spendera och lyckas knipa ett bord så bör du ändå prioritera ett besök här och uppleva denna sensationella burgare.
In English
4 Charles Prime Rib is like an intimate living room, located in a New York City basement, and this steakhouse with a speakeasy atmosphere is run by the owners of Au Cheval. Reservations are made about 30 days in advance, but we managed to book a takeout the following day. So we went up to the bar and got our food in a paper bag 10 minutes later, and after finding some nearby stairs we sat down to enjoy our expensive meal. Eating at 4 Charles Prime Rib is said to be an unforgettable experience, as the staff members put on white gloves before dividing the burger, so we really appreciated getting a white glove in our bag.
Our massive Double Wagyu Cheeseburger consisted of 280-grams of beef, plus cheese, pickles and a dijonnaise. It cost an eye-watering 37 USD, and we also added bacon for a hefty 9 USD. This is an extremely high price for a burger of course, but after our first bite we could confirm that the quality was equally as good as it was at Au Cheval. The meat was tender, expertly cooked and seasoned, and with an incredibly intense beefiness. The bacon added amazing savoury and smokey flavours, with the same texture as room-temperature butter. The cheese, dijonnaise and pickles added their own unique textures, and the flavours worked together perfectly. And just like that, we’d finished our burger.
Seeing as we’d eaten at Au Cheval just a few days previously we could see some differences, but we have to say that they were very similar. The burger at 4 Charles Prime Rib was a smidgen better, but they both come with our highest recommendations if you’re in a celebratory mood. If you’ve got money to spend and manage to get a reservation you should really prioritise a visit to try this sensational burger.