Vi fick nys om 7th Street Burger via ett läsartips som ramlade in under vårt senaste besök i New York, med lovord om att denna minikedja serverade stans bästa smashburgare. Och eftersom vi befann oss i närheten av en av deras restauranger så var vi såklart tvungna att testa dem för att se vad hajpen handlade om. Lokalen var mest ett hål i väggen, men hade några få sittplatser utanför. Menyn var extremt kort, och vi fick bara välja mellan att få en enkel eller en dubbel cheeseburgare med ost, stekt lök, pickles och en klassisk dressing i ett potatisbröd för 6,5 eller 9,5 USD (70 respektive 100 kronor). Valet föll givetvis på en dubbel.
Trots att det var många matbud och hungriga besökare som väntade på maten utanför så fick vi vår påse med mat relativt snabbt. Burgaren levererades insvept i papper och när vi vecklade upp den möttes vi av en rejält ostig skapelse. Köttet hade fått en bra crust, men vi hade faktiskt gärna sett att den var lite mer tilltagen. Brödet var lätt rostat och lirade bra med resterande ingredienser, och vi tyckte att proportionerna var helt perfekta. En enkelburgare hade nog blivit för brödtung. Även om picklesen och löken var god så tillförde de dock inte så mycket textur, och hela burgaren blev tyvärr alldeles för mjuk.
Vi förstår varför kön ringlar sig lång vid 7th Street Burger då de serverar riktigt goda burgare, men de behöver fortfarande finslipa detaljerna och undvika några mindre missar för att kunna klassas som New Yorks bästa smashburgare.
In English
We received tips about 7th Street Burger from a reader during our latest visit to New York, with promises that this small chain served the best smash burger in town. And since we were close by one of their restaurants we needed to see what the hype was about. The burger place itself wasn’t much more than a hole in the wall, with a few seats outdoors as well. The menu was extremely short, and we could only choose between a single or double Cheeseburger with cheese, fried onion, pickles and classic burger sauce for 6.5 or 9.5 USD. We chose a double cheeseburger, of course.
Despite the many delivery couriers and hungry customers waiting we got our meal pretty quickly. It came in a bag, and when we removed its paper wrapping we were met with a really cheesy beast. The patties had a nice crust, but we would actually have preferred it even crustier. The bun was slightly toasted and worked fine with the other ingredients, and we felt that the beef to bun ratio was absolutely perfect. A single patty burger would have been to bun heavy. Even though the pickles and onions tasted nice, they didn’t add that much texture, and the burger was therefore a bit too soft.
We understand why the queues are so long outside 7th Street Burger, as their hamburgers are very tasty. But there are still things that they need to fine-tune and fix if they want to be crowned the best smash burger in New York City.