Burger Supreme är ett ganska anonymt ställe som poppar kör popups lite varstans i USA. Vi hittade dem när vi besökte matmarknaden Smorgasburg i New York, och lockades av deras egna lovord om sig själva. Det var med andra ord vår uppgift att testa deras burgare för att se vad de går för. På menyn fanns vid vårt besök endast en burgare, en så kallad Burger Supreme Burger, som beskrevs som en ”stekbordsångad” burgare med vit American cheese och en senapssås, serverat i ett potatisbröd. Priset var 9 USD (95 kronor).
Vi hann knappt beställa innan vår burgare var klar, och den serverades invirad i papper. Vi möttes av en fin crust som tack och lov inte såg kokt eller ångad ut – något vi ändå var rädda för efter att ha läst menyn. Tyvärr var köttet istället otroligt tunt smashat och blev istället ganska torrt. När vi tog en tugga av enbart köttet kände vi hur den väldigt goda köttsmaken framträdde, och den var ändå perfekt saltad. Men tillsammans med resten av ingredienserna smakade det mest av senapssåsen. En singelburgare blev dessutom ganska så brödig i och med det tunna köttet.
Burger Supreme har en del potential, mycket tack vare det utmärkta köttet. Men övriga proportioner lämnade en del att önska, och vi tyckte inte att burgaren riktigt kom till sin rätt.
In English
Burger Supreme is a pretty unassuming burger vendor that does popups throughout the U.S. We found them during a visit to the food market Smorgasburg in New York, and were drawn in by their own high praise about themselves. We just had to see for ourselves what all the talk was about. Their menu only contained one burger during our visit; a Burger Supreme Burger that had been ”griddle steamed” with white American cheese and a mustard sauce, served in a potato bun for 9 USD.
We had hardly placed our order before our burger was done, served wrapped in paper. We noticed a nice crust that thankfully didn’t look neither boiled or steamed– something we still were a bit worried about after reading the menu. However, the patty was smashed very thin, making it a bit dry. When we took a bit of just the meat it had a great beefy flavour, and was perfectly salted. But together with the other ingredients it mainly tasted of the mustard sauce. A single patty burger was also a bit too bread-heavy for our taste, due to the thin meat.
Burger Supreme has some potential, much thanks to the high quality beef. But the other parts were lacking, and we didn’t really feel that it felt very supreme at all.