Café Chelsea

Dekadent burgare i en anrik miljö

1 5 5
Skriven av
Foto: Chelsea Cheeseburger från Café Chelsea.

Café Chelsea ligger i anslutning till det anrika Chelsea Hotel i centrala New York, och eftersom vi hade fått höra att de fått höra att de serverar förstklassiga burgare så bokade vi ett bord. Den vackra lokalen hade dov belysning och ett härligt sorl från övriga sällskap. Menyn var generellt inspirerad av det franska köket, vilket dessutom märktes på burgaren. Vi beställde en Chelsea Cheeseburger med hängmörat kött, rå lök, dijonsenap och mornay-sås samt pommes frites för 32 USD (325 kronor), samt en portion haricots verts för 12 USD (125 kronor).

Burgaren serverades sparsamt på en stor tallrik, med pommes fritesen i en strut bredvid. Pinnen som genomborrade burgaren stack dock ut och var inget vi uppskattade, då den drog ner burgarens annars ganska exklusiva utseende. Det dröp verkligen om sås, men vi trotsade ändå restaurangens kutym och åt hamburgaren med händerna. Vi möttes av en smakexplosion så fort såsen nuddade tungan. Den rejäla och salta Mornay-såsen var en ost- och ägguletung bechamelsås som var otroligt smakrik och välbalanserad. Köttet var perfekt mediumstekt med en rejäl stekyta och en rosa kärna, och smakade härligt hängmörat. Det fluffiga sesambrödet bidrog med en lätt nötig ton, men var orostat på insidan. Det enda vi egentligen saknade var lite fler kripiga texturer i burgaren. Och efter att ha kämpat med att äta burgaren med händerna så blev vi väldigt kladdiga, men det var vårt eget beslut och ändå värt det. Pommes fritesen var riktigt krispiga och väl saltade och serverades med en god dijonnäs till, och de fenomenala haricots vertsen var nog de godaste bönorna vi ätit.

Café Chelsea serverar en otroligt vällagad burgare i en sanslöst vacker lokal, och passar perfekt för en dejt eller när du vill unna dig något. Och du får själv välja hur du äter den.

In English

Café Chelsea is adjacent to the prestigious Chelsea Hotel in central New York, and since we had been told that they serve first class burgers, we booked a table. The beautiful dining room had dim lighting and a lovely buzz from other diners. Their menu was generally inspired by French cuisine, which was also evident in our burger. We ordered a Chelsea Cheeseburger with dry-aged beef, raw onions, Dijon mustard, mornay sauce and fries for 32 USD, and a portion of haricots verts for 12 USD.

Our burger arrived neatly on a large plate, with the fries in a cone next to it. The skewer that pierced the burger made it look a bit cheap though, which was a shame. The burger itself oozed sauce, but we still defied the restaurant’s custom and ate it with our hands. And we were met with a taste explosion as soon as the sauce touched our tongues. The rich and salty mornay sauce was a cheese and egg yolk heavy bechamel sauce that was incredibly flavourful and well balanced. The patty was perfectly cooked medium-rare with a deep crust and a pink centre, with yummy dry-aged notes. The fluffy sesame bun added a slightly nutty tone, but was untoasted on the inside. The only thing we missed was a but more texture, besides the sesame seeds. After struggling to eat the burger with our hands, we ended up pretty messy, but it was our own decision and so it was still worth it. The fries were really crispy and well salted and served with a nice dijon mayo, and the phenomenal haricots verts were probably the best beans we’ve had.

Café Chelsea serve an incredibly well cooked burger in a stunningly beautiful venue, and is perfect for a date or when you want to treat yourself. And you get to choose the way you eat it yourself.

Adress

218 W 23rd Street, New York USA

Mer information

Topplistor

Sociala medier