När vi testade Pizza Loves Emily i New York för första gången 2017 utsåg vi dem till världens bästa burgare. Vi har såklart besökt dem många gånger sedan dess, och burgarna har alltid varit fenomenala. Under vårt senaste besök i West Village beställde vi in deras The Emmy Double Stack Burger med två puckar av hängmörat kött, ost, karamelliserad lök, pickles och Emmy-sås, serverat i ett pretzelbröd. Den kostade 27 dollar (280 kronor) med waffle fries. Emmy Burger på deras restaurang i Brooklyn har en tjockare köttpuck och kostar 31 dollar (320 kronor).
Burgaren serverades på en bricka och vi möttes återigen av det unika utseendet med pretzelbrödet och den orangefärgade Emmy-såsen. Och precis som alla gånger tidigare så bjöd burgaren på en rejäl smakexplosion. Tidigare har vi mest pratat om den dekadenta såsen, men nu framträdde även köttets hängmörade smak ännu tydligare, och i kombination med den djupa och lätt heta såsen så skapades total eufori i våra munnar. Pretzelbrödet var mjukt med en lätt tuggvänlig textur, och gav varje tugga en balanserad sälta. Picklesen låg slantade i burgaren och längdskivade på tallriken, och tillförde både krispighet och en välbalanserad syra. Det enda vi störde oss på var pinnen som genomborrade burgaren, då den gjorde den onödigt kladdig i hälen på grund av köttsafterna som runnit ut. Waffle friesen var utmärkt friterade och välkryddade, och trots en relativt liten portion så räckte de gott och väl.
Inte mycket har förändrats inne på restaurangen, men vi märkte ändå av en ännu djupare hängmörad köttsmak denna gång. Pizza Loves Emily serverar fortfarande burgare i världsklass, och att de dessutom ligger i en fantastisk pizzarestaurang är lite extra roligt. Pizzan är såklart utsökt den med, så om ni är ett större sällskap borde du beställa både burgaren och en Arenstein-pizza för maximal njutning. Tacka oss efteråt.
In English
When we first tried Pizza Loves Emily in New York in 2017, we named them the world’s best burger. We have of course visited them many times since then, and the burgers have always been phenomenal. During our most recent visit to the West Village location, we ordered their The Emmy Double Stack Burger with two dry-aged beef patties, american cheese, caramelised onions, pickles and their bespoke Emmy sauce, served in a pretzel bun. It cost 27 USD with waffle fries. The Emmy Burger at their Brooklyn restaurant has a thicker beef patty and costs 31 USD.
Our burger arrived on a tray and we were once again greeted by the unique look of the pretzel bun and the orange Emmy sauce. And just like always, our burger delivered a total explosion of flavours. In the past we’ve mostly talked about the decadent sauce, but this time the patty’s deep dry-aged flavour was even more apparent, and combined with the slightly spicy sauce we were blown away. The pretzel bread was soft with a light chewy texture, giving each bite a balanced saltiness. The pickles came sliced in our burger and as a spear on our plate, and added both crunchiness and a well-balanced acidity. The only thing that bothered us was the skewer that pierced the burger, as it made it unnecessarily sticky at the heel due to the meat juices that leaked out. The waffle fries were excellently cooked and well seasoned, and even though the portion was relatively small, they were still filling.
Not much has changed inside the restaurant, but we still noticed an even deeper dry-aged beef flavour this time. Pizza Loves Emily still serve world-class burgers, and the fact that they’re also located in a fantastic pizza restaurant adds to the experience. Of course, the pizza is delicious too, so if you’re a larger group, order both the burger and an Arenstein pizza for maximum enjoyment. Thank us afterwards.