Nowon

Get your Nowon

1 5 5
Skriven av
Uppdaterad 16 november 2024
Foto: Legendary från Nowon.

Nowon öppnade sina dörrar 2019, och är den första koreansk-amerikanska gastropuben i East Village i New York. De finns även i Bushwick i Brooklyn. De lyfter tydligt sina influenser, vilket märks på såväl inredningen och menyn. Vi bokade bord för en sen middag och möttes av hög musik och en fullsatt restaurang, precis vad man förväntar sig en torsdag i det stora äpplet. Vi beställde in två olika burgare; en Legendary för 21 USD (235 kronor) med två köttpuckar, ost, rostad kimchi, pickles, lök och kimchisås samt en Dry-Aged Steak Burger för 26 USD (290 kronor) som hade samma ingredienser som tidigare men istället bestod av en tjock hängmörad köttpuck på 226 gram. Vi lade dessutom till bacon på båda burgarna för ytterligare 5 USD (55 kronor) vardera, samt potatistillbehöret Extraordinary Tots med honungssmör för 11 USD (120 kronor) och Nowon Fried Chicken med gochujang för 18 USD (200 kronor).

Det tog ganska lång tid innan vi fick vår mat, men den var helt klart värd väntan. Köttsmaken på båda burgarna var helt otrolig, och den hängmörade köttpucken kan vara vår favorit i hela New York. Brödet var välrostat och fluffigt, och smakade lätt av både sesam och salt. Kompositionsmässigt så var burgarna lite hafsigt hopbyggda, och vi hade gärna sett att de monterats snyggare för en enklare ätupplevelse. Det var överlag mycket koreanska smaker, men utan att det blev gimmickartat, och den utsökta köttsmaken framhävdes faktiskt av detta. Det fanns en lätt hetta men den låg i bakgrunden utan att ta över. Baconet var gott men hamnade i skymundan, så vi skippar nog den nästa gång (kanske till förmån för ett ägg). Våra tater tots var också ganska goda men inte särskilt prisvärda. Däremot föll vi pladask för den friterade kycklingen som bjöd på klockrena smaker.

Nowons fusionburgare gör alla rätt. Vi älskade lokalen, stämningen och maten och längtar redan tillbaka!

In English

Opening its doors in 2019, Nowon is the first Korean-American gastropub in New York’s East Village. They also have a location in Bushwick, Brooklyn. They put a strong emphasis on their influences, which is evident in both the decor and the menu. We booked a table for a late dinner and were greeted by loud music and a packed restaurant, just as you’d expect on a Thursday in the Big Apple. We ordered two different burgers; a Legendary for 21 USD with two beef patties, cheese, roasted kimchi, pickles, onions and kimchi sauce, and a Dry-Aged Steak Burger for 26 USD with the same ingredients, but with a thick dry-aged 8 oz beef patty. We also added bacon to both burgers for another 5 USD, as well as Extraordinary Tots with honey butter for 11 USD and Nowon Fried Chicken with gochujang for 18 USD.

It took a while for our food to arrive, but it was definitely worth the wait. The meat flavour in both burgers was incredible, and the dry-aged beef patty may be our favourite in all of New York. The buns were well toasted and fluffy, and tasted lightly of both sesame and salt. Composition wise, the burgers were a bit sloppy, and we would have preferred a neater assembly for an easier eating experience. There were plenty of Korean flavours overall, but without being gimmicky, and the delicious meat flavour was actually enhanced by this. There was a slight heat but it was in the background, but it wasn’t overpowering. The bacon was tasty but overshadowed by the other ingredients, so we’ll probably skip it next time (perhaps in favour of an egg). Our tater tots were also pretty good but a bit expensive, but we fell head over heels in love with the fried chicken despite its price.

Nowon’s fusion burgers do everything right. We loved the venue, the atmosphere and the food and can’t wait to go back!

Adress

507 E 6th St (East Village) & 436 Jefferson St (Brooklyn), New York USA

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering september 2024:
Placering på topplistan The World’s Best Burgers: 11

Topplistor

Sociala medier